Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, καλλωπισμού και εξωραϊσμού από τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Σητείας

20170503_115615
Συνεχίζονται ανελλιπώς οι εργασίες καθαρισμού, καλλωπισμού και εξωραϊσμού από τα συνεργεία καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Σητείας μετά και την πρόσληψη των συμβασιούχων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μηχανήματα και εργάτες του Δήμου αποκατέστησαν και καθάρισαν τη γέφυρα δίπλα από το ξενοδοχείο SITIA BEACH(Γαλλικό Ξενοδοχείο) από τους σωρούς καλαμιών που είχαν συσσωρευτεί τελευταία κάτω από αυτήν καθώς και το μικρότερο γεφύρι που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα από τους τόνους άμμου που το έφραξαν.
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η προστασία και η διατήρηση στη φυσική τους κατάσταση, σαν φυσικά αντιπλημμυρικά μέσα αλλά και σαν φυσικοί αεραγωγοί, ευνοώντας το μικροκλίμα και βελτιώνοντας και την αισθητική του τοπίου εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα λιμνάζοντα νερά προκαλούσαν στην εν λόγω τουριστική περιοχή δυσοσμία, με εμφανή πρόβλημα παρουσίας κουνουπιών.
Να σημειώσουμε ότι περίπου 50m3 άμμου επαναπροωθήθηκαν στο φυσικό τους χώρο που είναι η παραλία της Σητείας. Παράλληλα με ένα μικρό bobcat καθαρίστηκε το μονοπάτι μήκους 50 μέτρων μετά τη γέφυρα, από τη μεριά της παραλίας, δίπλα από την περιφερειακή οδό για την ασφαλέστερη δίοδο ντόπιων και ξένων επισκεπτών της πόλης.
20170503_152558
20170503_115615
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Χαράλαμπος Λεβεντέρης

Πηγή  : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας