Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύριζε την Κυριακή 21 Μαΐου, μνήμη  των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στις Εργατικές Κατοικίες της πόλεως Σητείας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, σημείωσε το μεγάλο ιεραποστολικό έργο του Αυτοκράτορα Μεγάλου Κων/νου και της μητέρας του, της Αγίας Ελένης, που ανέλαβε το δύσκολο έργο και πέτυχε την εύρεση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας στους Αγίους Τόπους.
Αναφέρθηκε στο θαυμαστό σημείο και το όραμα με το σύμβολο του Σταυρού που είδε ο Μέγας Αυτοκράτορας, με τη βοήθεια του οποίου πέτυχε σπουδαία νίκη και κατέλαβε τη Ρώμη και σημάδευσε την αλλαγή της ζωής του και τη μετέπειτα πορεία του, ως Αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τις ευεργεσίες που προσέφερε στην Εκκλησία. Επίσης, ευχήθηκε οι εορτάζοντες άγιοι Θεόστεπτοι Βασιλείς και Ισαπόστολοι να σκέπουν και να φρουρούν όλους και ιδιαιτέρως σε όσους και όσες φέρουν τα ονόματά τους και εορτάζουν.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό της πανηγύρεως του ναού έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλεως και παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί από την πόλη της Σητείας, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας