Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η εισαγωγή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ).

Το Δ.Σ. επικαιροποίησε την μοριοδότηση των παιδικών σταθμών για την εισαγωγή παιδιών σε αυτούς. «Αλλαγές επέρχονται στη μοριοδότηση ανεργίας, όπου για κάθε μήνα ανεργίας μέχρι και 12 μήνες θα προσμετράται ένα μόριο», ανέφερε ο κ. Τερζής. Ο κ. Τερζής είπε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει την επομένη σχολική σαιζόν ο δεύτερος παιδικός σταθμός στη Σητεία. Έχει ληφθεί η απόφαση και κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε την γραφειοκρατία, διότι απαιτείται ΦΕΚ για την ίδρυσή του, να λάβουμε την άδεια λειτουργίας του, μετά την αυτοψία της αρμόδιας επιτροπής περί αυτών των υποδομών».
Επίσης συζητήθηκε η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την στέγαση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ Α.μεΑ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. «Στο επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την αποτύπωση των χώρων προκειμένου να δούμε τη δυναμικότητα των αιθουσών και την αριθμητική δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών ώστε να προχωρήσουμε στην έκδοση ΦΕΚ και λήψη άδειας λειτουργίας πάλι από την αρμόδια επιτροπή, με στόχο την άμεση λειτουργία τους», εξήγησε ο κ. Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας