Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας στο Δήμαρχο Σητείας

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη, στο Δημαρχείο της πόλεως.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό στο γενικότερο πλαίσιο ειλικρινούς και αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και του Δήμου Σητείας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συζήτησε με τον κ. Πατεράκη για μια σειρά θεμάτων και δράσεων κοινού ενδιαφέροντος και εξετάσθηκε η δυνατότητα περαιτέρω εποικοδομητικής ανάπτυξης των σχέσεων της Τοπικής Εκκλησίας με τον Δήμο Σητείας, προς όφελος όλων των πολιτών της Σητείας, σε καιρούς ιδιαιτέρως κρίσιμους.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Δήμαρχο Σητείας την επετειακή πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που απεικονίζει στο κέντρο τον Χριστό και εκατέρωθεν σε μορφή δέησης τους πολιούχους και προστάτες των Σητειωτών Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα και των Ιεραπυτνίων Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, τον διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Εκκλησία είναι αρωγός στο έργο του Δήμου Σητείας και του ευχήθηκε ολόψυχα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργο που επιτελεί, για τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια και πρόοδο της τοπικής κοινωνίας της Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας