Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Έτοιμη για επενδύσεις σε ξενοδοχεία η Minoan Group


Έτοιμη για επενδύσεις σε ξενοδοχεία η Minoan GroupΣτην εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων με δυνατότητες παροχής υψηλών τουριστικών παροχών, κυρίως σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, με στόχο την αύξηση του ρεύματος επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία, προσανατολίζεται η Minoan Group Plc.

Ήδη ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση πεντάστερου resort και σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το deal αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Όμως η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον τουριστικό χώρο δεν σταματά εδώ, καθώς όπως λέει το ρεπορτάζ, στελέχη του ομίλου βολιδοσκοπούν την εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά, και δεν αποκλείονται στο εγγύς μέλλον και άλλες ανακοινώσεις.
Αφενός η άνοδος του Τουρισμού (φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην Ελλάδα αναμένεται να αγγίξει τα 28 εκατ.), αφετέρου η σταθερή ζήτηση από τη βρετανική αγορά, η οποία παραμένει η δεύτερη πιο σημαντική "δεξαμενή" τουριστών για τη χώρα μας μετά τη Γερμανία, ενισχύουν τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου Minoan Group, ο οποίος διατηρεί τουριστικά γραφεία στην Αγγλία με την επωνυμία "Stewart Travel”. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα μονάδα που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου θα αναβαθμιστεί πλήρως, προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες την επόμενη σεζόν.
Την ίδια ώρα, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον και η επένδυση "Ίτανος Γαία" στη Σητεία της Κρήτης στην περιοχή Κάβο Σίδερο, μετά την απόρριψη των δύο προσφυγών που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε πριν από ένα χρόνο το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του έργου.
Η "Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού" και 140 κάτοικοι της Κρήτης είχαν προσφύγει το Μάιο του 2016 στο ΣτΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντίθετο στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα. Στις προσφυγές τους υποστήριζαν ότι η επίμαχη περιοχή στην οποία πρόκειται να υλοποιηθεί η τουριστική επένδυση βρίσκεται σε ζώνη προστασίας του διεθνούς δικτύου Natura 2000 που δεν επιτρέπει παρόμοιες τουριστικές εγκαταστάσεις.
Έτσι, μετά την απόρριψη των προσφυγών και ενώ έχουν περάσει περισσότερα από 25 χρόνια αναμονής, καθυστερήσεων και πολλών γραφειοκρατικών εμποδίων (μόλις το 2012 η επένδυση κατάφερε να ενταχθεί στη διαδικασία fast track, ενώ το 2013 της δόθηκε η δυνατότητα κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα για την κατασκευή της μονάδας, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι έτοιμη το 2019. Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία "Loyalward Ltd.", θυγατρική του ομίλου της Minoan Group. 
Η τουριστική επένδυση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κρήτη, συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, είναι δυναμικότητας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων. Πέρα από τις κλασικές εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης των επισκεπτών, το σχέδιο της εταιρείας  περιλαμβάνει ειδικές τουριστικές υποδομές για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας και ετήσιας διάρκειας, όπως γκολφ (18 οπών) και spa.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
Vicky.kourlibini@capital.gr

Πηγή : Capital.gr

Συνολικες προβολες σελιδας