Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Έκδοση ψηφίσματος για το σχέδιο ΕΦΚΑ στο νομό Λασιθίου

Εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας συζητήθηκαν και τα νέα, αρνητικά –όπως χαρακτηρίζονται– δεδομένα που προκύπτουν σύμφωνα με το Σχέδιο Οργανισμού ΕΦΚΑ για το νομό Λασιθίου.

Ο Σύμβουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Λασιθίου κ. Παύλος Χριστοδουλάκης ενημέρωσε το σώμα για τις αλλαγές που προβλέπονται από το νέο οργανόγραμμα, που –όπως είπε– ενώ θα έπρεπε να είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον περασμένο Οκτώβριο, δόθηκε πριν λίγες ημέρες, χωρίς καν την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτό. Αλλά και στάθηκε στις επιπτώσεις του για το Λασίθι. Με το προτεινόμενο τελικό σχέδιο Οργανισμού ΕΦΚΑ υποβαθμίζεται ο ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης στον τόπο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συναλλασσόμενους λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που έχει ο νομός. Ζήτησε την στήριξη του Δ.Σ. και την πίεση από την πλευρά Δήμου, ώστε να μην ισχύσουν τα όσα προβλέπονται.
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης, αλλά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν λόγο για ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που θα δημιουργηθεί.
Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με την αποδοχή των προτάσεων των εργαζομένων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας