Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Βάι: Για τις ροτόντες λογω ...βάφτισης ένοχος & στο εφετείο

Βάι φοίνικες φοινικόδασοςΈνοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε σήμερα  ο Κρητικός, ο οποίος πριν από περίπου έξι χρόνια είχε τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στο φοινικόδασος του Βάι, για τις ανάγκες μιας βάφτισης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 1500 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου) είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση ενάμιση έτους με τριετή αναστολή.
Ο Κρητικός που καταδικάστηκε και σήμερα (21/3) λειτουργούσε το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του φοινικόδασους, μισθώνοντας την εν λόγω έκταση από εκκλησιαστικό ίδρυμα. Σημειώνεται ότι το δικαίωμα χρήσης μεταβιβάστηκε στο συγκεκριμένο ίδρυμα από τον τότε Δήμο Ιτάνου.


Σύμφωνα με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, στις 18 Ιουνίου του 2011 ο κατηγορούμενος πιάστηκε να έχει τοποθετήσει μέσα στο φοινικόδασος 21 τραπέζια (τύπου ροτόντα), 210 καρέκλες, τρία ψυγεία αναψυκτικών, ένα ψυγείο παγωτού, δύο διαφημιστικές πινακίδες, ξύλινους διαδρόμους, αλλά και μια τροχήλατη καντίνα.
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το Δικαστήριο, η έκταση του φοινικόδασους που κατελήφθη από τον κατηγορούμενο έφτανε τα 680 τ.μ.
Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας