Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το ψάρι που στην Κρήτη ... δε θέλουμε και στην Κύπρο "μοσχοπουλιέται"

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/170321_Agriosalpa.jpg?mtime=20170321230414Πρόκειται για τον Γερμανό ή Αγριόσαλπα, ένα ξενικό είδος ψαριού που ψαρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Κρήτη, αλλά δεν πωλείται γιατί δεν υπάρχει ζήτηση
Υπάρχει ένα ψάρι που στην Κύπρο πωλείται 28 ευρώ το κιλό και θεωρείται πολύ νόστιμο, αλλά στην Κρήτη που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες οι ψαράδες το αποφεύγουν.

Πρόκειται για τον Γερμανό ή Αγριόσαλπα, ένα ξενικό είδος ψαριού που ψαρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Κρήτη, αλλά δεν πωλείται γιατί δεν υπάρχει ζήτηση στην αγορά, με αποτέλεσμα είτε να το ξαναπετάνε στη θάλασσα είτε να το καταναλώνουν οι ίδιοι οι ψαράδες. Εκτός από την Κρήτη την εμφάνιση του έχει κάνει και στην Ρόδο.
Οι Κρητικοί ψαράδες δεν βλέπουν κάποιο κίνητρο να το ψαρεύουν εφόσον δεν υπάρχει ζήτηση για κατανάλωση. Όμως οι Κύπριοι που επισκέπτονται την Κρήτη για διακοπές ζητάνε το συγκεκριμένο ψάρι για κατανάλωση, καθώς είναι πολύ νόστιμο.
Το ψάρι αυτό εμφανίστηκε στη Μεσόγειο μετά τη διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ και ανήκει στους λεγόμενους ... Λεσσεψιανούς μετανάστες, όπως ονομάζονται τα είδη που έχουν εισέλθει στη Μεσόγειο Θάλασσα μετά τη διάνοιξη της Διώρυγας το 1869.

Πηγή

e-radio.gr

Συνολικες προβολες σελιδας