Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Έρχεται ο Μητσοτάκης, ποιο είναι το στοίχημα του για Κρήτη

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ
Παλμός και μαζική συμμετοχή! Αυτά τα δύο είναι τα ζητούμενα για το επιτελείο και τους διοργανωτές της αποψινής ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον κινηματογράφο "Αστόρια" στο Ηράκλειο, στις 7:30 το βράδυ!
Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ποντάρει εξάλλου πολύ στην Κρήτη, αφού δεν είναι τυχαίο αυτό που οι πολιτικοί ομολογούν μεταξύ τους, ότι «η Κρήτη βγάζει κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα, η νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και δίνει προβάδισμα 16,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε από χθες ως ένα καλό "ντοπάρισμα" για τους νεοδημοκράτες, που πλέον συσπειρώνονται, παρά τις όποιες διαφορές τους, για να στείλουν το μήνυμα της νίκης κεντρικά στο Μαξίμου!
Ταυτόχρονα με το επιτελείο της Πειραιώς, τοπικά έχει αναλάβει όλο το βάρος της επίσκεψης Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στην ανατολική Κρήτη ο γραμματέας της Π.Ε. και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έχει διαθέσει εαυτόν και συνεργάτες για να οργανώσουν μια εντυπωσιακή ομιλία στο Ηράκλειο και μια πλήρη περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι κατά το διήμερο της παραμονής του προέδρου της Ν.Δ. στο νησί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως αφετηρία το πλεονέκτημα ότι η Κρήτη είναι η γενέτειρά του, άρα έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το νησί, αλλά και "ορμώμενος" από το γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος του νησιού, που αποτελεί ευρεία μάζα, είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τις πολιτικές της κυβέρνησης, κάτι που αποτυπώθηκε στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα, θέλει να αλλάξει το κλίμα στο νησί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι η δεύτερη επίσημη περιοδεία που πραγματοποιεί, μετά τον περασμένο Νοέμβριο (εκτός από τις ιδιωτικές όπως η πρόσφατη στην Αρχαία Ελεύθερνα), κάτι που δείχνει πως η Κρήτη αποτελεί στοίχημα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να το κερδίσει.

Το ακριβές πρόγραμμα
Στις 10:30 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και αμέσως θα επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους δημάρχους της Κρήτης, στα γραφεία της Περιφέρειας. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και μετά με τους δημάρχους. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η βόλτα στην αγορά του Ηρακλείου, ενώ ακολούθως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 2:30 με 3 μετά το μεσημέρι. Στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", στο Ηράκλειο.
Αύριο Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της ανατολικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ακολούθως, θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Ζερβό, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζόμενους του τομέα του τουρισμού, στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του στο νομό Λασιθίου
11:30 Συνάντηση με φορείς του Τουρισμό και το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, στα γραφεία του εργατικού Κέντρου στον Άγιο Νικόλαο.
12:00 Επίσκεψη στο δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.
12:30 Βόλτα στην αγορά της πόλης του Αγίου Νικολάου και επαφές με πολίτες. Θα γίνει τέλος μικρή στάση στο καφέ «ΑΣΤΕΡΙΑ» στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου.
13:30 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Με 16,5 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία
Την ίδια ώρα, σαρωτική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής". Σύμφωνα με αυτήν, η ψαλίδα βρίσκεται στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.
Στα ευρήματα της έρευνας, μεταξύ άλλων, πέραν της κατάρρευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συγκαταλέγεται και το σαφές προβάδισμα εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Αξιοσημείωτο είναι πως, όσον αφορά τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το 81,7% των πολιτών πιστεύουν πως τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν χειρότερα.
Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και φαίνεται πως αυτά τα τρία κόμματα έχουν εξασφαλίσει την άνετη είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑ.Ε. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το Ποτάμι είναι στο 1%.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας