Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας θα συνδράμει στην προώθηση των θεμάτων του Ιδρύματος

Με σκοπό την ενημέρωση για τη δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ίτανος». Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής πολλοί εκ των οποίων έλαβαν το λόγο και τοποθετήθηκαν αναφερόμενοι στην αναγκαιότητα λειτουργίας του Συλλόγου, αλλά και καταθέτοντας προτάσεις για την αποτελεσματικότερη δράση του.
Ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιώργος Καλαποδάκης ενημέρωσε για τα όσα έχουν λάβει χώρα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια ίδρυσης ενός μη κερδοσκοπικού Συλλόγου για την υποστήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ο κ. Καλαποδάκης αναφέρθηκε στην σύσταση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής με σκοπό να προωθήσει τις διαδικασίες για την νόμιμη λειτουργία του Συλλόγου, την σύνταξη καταστατικού με τελικό σκοπό την διενέργεια εκλογών.
«Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητη η σύσταση του Συλλόγου που είναι μία οργανωμένη, ανιδιοτελής φωνή όλων των δημοτών για την προβολή και υποστήριξη των πολλών προβλημάτων του Νοσοκομείου που έχουν να κάνουν με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, την υλικοτεχνική υποδομή και τις ανάγκες για την λειτουργία και συντήρηση του.
Δεν αποσκοπούμε στην αντικατάσταση και περιθωριοποίηση κανενός θεσμοθετημένου οργάνου του Νοσοκομείου. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες για την ομαλή κι εύρυθμη λειτουργία του ώστε να προσφέρει περίθαλψη υψηλού επιπέδου που θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας στον κάθε πολίτη πάσχοντα και μη. Ο Σύλλογος είναι ακομματικός και ανεξάρτητος.
Πιστεύω ότι θα εκφράζει την αγωνία και την μαχητική διάθεση των συμπολιτών μας για την αναγκαιότητα οργανωμένης λειτουργίας του Νοσοκομείου. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι να γίνουμε πιο συμμετοχικοί και μαχητικοί αν θέλουμε να δούμε καλύτερες ημέρες για το Νοσοκομείο και την θωράκιση υγείας όλων των πολιτών», εξήγησε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας