Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η απάντηση του Δήμου για τον παραλιακό δρόμο

Σε σχέση με πρόσφατη επιστολή του κ. Κων/νου Κατσικαλάκη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα – πολλά, διαφορετικά αλλά και ανακριβή – αναφέρει, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής :

1. Οι κατεπείγουσες παρεμβάσεις αποκατάστασης της ζημιάς στον παραλιακό επαρχιακό δρόμο έγιναν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τις οποίες και θα πρέπει να συγχαρούμε για τα αντανακλαστικά τους και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Απορίας άξιον λοιπόν από πού αντλεί την εσφαλμένη πληροφόρησή του ο κ. Κατσικαλάκης ότι δήθεν ο Δήμος Σητείας παρενέβη. Συνεπώς, όσον αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέτει στην επιστολή του για το δρόμο, θα πρέπει να αναζητήσει τις αντίστοιχες απαντήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
2. Θα πρέπει εδώ να μας επιτραπεί ένα σχόλιο : Ας μη γινόμαστε όλοι «ειδικοί» επί παντός επιστητού, προτείνοντας υπεραπλουστευμένες λύσεις σε θέματα όπως «στήριξη του παραλιακού δρόμου με εσωτερικό τοιχίο» ή «διάνοιξη δρόμου πίσω από το ξενοδοχείο Sitia Beach μέχρι τον Πετρά», ιδιαίτερα όταν η επιστημονική μας ειδικότητα (αυτή του Αρχιτέκτονα για τον κ. Κατσικαλάκη εν προκειμένω) δε δικαιολογεί τις απαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις. Ας αφήσουμε επιτέλους τους ειδικούς επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους.
3. Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αποκατάστασης της παραλιακής οδού, θα ληφθεί μέριμνα για να αποκατασταθούν και οι κατεστραμμένες τσιμεντένιες σκάλες που οδηγούν στην παραλία. Επίσης, υπάρχει σε εξέλιξη εργολαβία για τη συντήρηση – μεταξύ άλλων – και του φθαρμένου οδοστρώματος της οδού 4ης Σεπτεμβρίου.
4. Αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας της πόλης, θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κατσικαλάκης ότι ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του λειτούργησαν και σ’ αυτή την περίπτωση (όπως πάντα άλλωστε ως έχουν υποχρέωση) καθαρά θεσμικά. Δηλαδή η μελέτη συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου (η οποία είναι στελεχωμένη με τους ειδικούς επιστήμονες), θα παρουσιαστεί δημόσια, θα υπάρξει φυσικά χρόνος για διαβούλευση και τέλος θα εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς (Δημοτική κοινότητα, Επιτροπή ποιότητας ζωής, Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Δημοτικό Συμβούλιο, κλπ.). Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, μπορεί και ο σύλλογος Μηχανικών Σητείας (όπως άλλωστε και ο κάθε πολίτης ή φορέας) να καταθέσει τις προτάσεις του οι οποίες θα κριθούν αρμοδίως και – γιατί όχι – μπορεί και να ενσωματωθούν στη μελέτη.
5. Τέλος, δηλώνουμε στον κ. Κατσικαλάκη ότι ο Δήμος μας και οι Υπηρεσίες του με χαρά θα δεχτούν τις προτάσεις ή και μελέτες του Συλλόγου Μηχανικών Σητείας για παρεμβάσεις σε όποιους άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας κρίνουν ότι κάτι τέτοιο απαιτείται. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε μπορεί να ασκηθεί και κριτική για το έργο του Δήμου, μόνο που αυτή θα είναι δημιουργική, εποικοδομητική και όχι στείρα…
Σητεία, 6/3/2017 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας