Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ίδρυση ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ για Αμεα και Παιδικού Σταθμού στη Σητεία

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας.
Πρόθεση του Οργανισμού είναι η ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και ΚΔΑΠ για τα υπόλοιπα παιδιά.

Επιπλέον ο ΔΟΚΑΣ αποφάσισε την ίδρυση ενός δεύτερου Παιδικού Σταθμού στην πόλη της Σητείας.
«Η λογική του ΔΟΚΑΣ ως Νομικό Πρόσωπο είναι πάντα να στηρίζει μέσα από τη δράση του την κοινωνία. Να αφουγκράζεται τις ανάγκες της περιοχής κι ανάλογα να πράττει προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι λοιπόν ομόφωνα το Δ.Σ. συμφώνησε στην διερεύνηση αφ’ ενός των δυνατοτήτων για την ίδρυση των προαναφερθέντων δομών. Λάβαμε απόφαση για την ίδρυσή τους και θα διερευνήσουμε για το πού μπορούν να στεγαστούν. Ήδη έχουμε υπ’ όψιν μας κάποια σημεία και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία θα εξετάσουμε τη δυνατότητα στέγασης, αν πληρούν τις προδιαγραφές τα συγκεκριμένα κτίρια και μέσα στο 2017 να προλάβουμε να έχουμε και τις άδειες λειτουργίας τους.
Στη χρηματοδότησή τους υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός. Για τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στόχος είναι να έχουμε το σχετικό ΦΕΚ, ώστε να υποβάλλουμε αίτημα στην ΕΕΤΑΑ για την ένταξή του στις δομές της και την χρηματοδότηση της λειτουργίας του όσον αφορά και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα λειτουργικά του έξοδα.
Το ΚΔΑΠ για τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι στη λογική του ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργεί όπως και οι υπάρχοντες παιδικοί σταθμοί Σητείας και Παλαικάστρου. Θα υπάρχει η δυνατότητα να φοιτήσουν περισσότερα παιδιά μέσα από τη διαδικασία της χρηματοδότησης μέσω ΕΕΤΑΑ και η δυνατότητα κάλυψης της πάγιας ανάγκης πλέον της κοινωνίας, καθώς κάθε χρόνο προκύπτει να αιτούνται πάνω από 130 γονείς για την φοίτηση των παιδιών τους, ενώ οι δυνατότητες φιλοξενίας δεν ξεπερνούν τις 100.
Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια, αφορά δομές που λείπουν για να καλύψουν το 100% των αναγκών της περιοχής. Ο στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με την δημιουργία δομών, που από την μία θα δίνουν την δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών -θα έχουν δηλαδή ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο- και από την άλλη θα έχουν μειωμένη δαπάνη όσον αφορά την λειτουργία τους».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας