Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Απολογισμός πεπραγμένων του Δημοτικού Οργανισμού Κοιωνωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας

http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2017/02/terzhs-2yqgjo7wg60fm1b50uxzii.jpg



Συμπολίτες,
κληθήκαμε να διαχειριστούμε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, το πλέον νευραλγικό νομικό πρόσωπο του δήμου Σητείας, τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ.. Το διοικητικό συμβούλιο  κατάφερε παρά την μειωμένη χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), και το δήμο να παρέχει στους πολίτες όσον το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.

Επιτύχαμε με αναδιάρθρωση των υφιστάμενων δομών, παρά την έλλειψη προσωπικού την αποστολή του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και στα τέσσερα χωριά της δημοτικής ενότητας Ανάληψης, εξυπηρετώντας στο σύνολο πάνω από 1200 συμπολίτες μας . Λειτουργήσαμε του δύο παιδικού σταθμούς ( Σητείας και Παλαικάστρου) με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού .
Καταφέραμε  τεράστια οικονομία κλίμακας  σε όλες σχεδόν τις συμβάσεις τις οποίες σύνηψε ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. με προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες έως και 70%. (Κορνάρεια, προμήθεια τροφίμων των παιδικών σταθμών, προμήθεια φαρμακευτικού υλικού για το βοήθεια στο σπίτι, σύμβαση γραφικής ύλης, λογιστική υποστήριξη,  οργάνωση παραλιών, κ.α.)
Κάναμε παρεμβάσεις , βελτιώσεις ,συντηρήσεις και αποκαταστάσεις σε όλα σχεδόν τα ακίνητα της εποπτείας του νομικού προσώπου, μεταστεγάσαμε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΔΟΚΑΣ. Διοργανώσαμε αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να επιβαρύνουμε στο ελάχιστο τον προΰπολογισμό του Δ.Ο.Κ.Α.Σ. επιτυγχάνοντας συνεργασίες, τόσο  με την Πολεμική Αεροπορία, τα Σώματα Ασφαλείας και την Ιερά μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, (Γύρος της Σητείας, Εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, πρωτάθλημα 3Χ3 streetbasket, Ιωαννίδιος δρόμος των ‘’Πραισίων Δρόμεια’’, κ.α.) στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας , της δημιουργίας φίλαθλου πνεύματος και της διάστασης  του αθλητικού τουρισμού. Υλοποιήσαμε τα προγράμματα άσκηση για όλους σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α. στον τομέα Αθλητισμός και Γυναίκα , Άσκηση Στην προσχολική Ηλικία , και Άσκηση ΑΜΕΑ, δίδοντας διέξοδο  αντίστοιχα σε πληθυσμιακές και κοινωνικές ομάδες να γυμναστούν.
Προετοιμάσαμε ,διεκδικήσαμε και επιτύχαμε την ένταξη μας στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο των Γεωπάρκων  ,τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO . η ένταξη της Σητείας την κατατάσσει πλέον μέσα  στις πέντε στην χώρα μας  και μια από τις εξήντα εννέα στην Ευρώπη  . Η  τιμητική αυτή διάκριση αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, της τοπική οικονομία, την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών προϊόντων.
Συνδιοργανώσαμε με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ημερίδα για το γεωπάρκο με την συμμετοχή εκπροσώπων από Ελληνικά και εκτός χώρας γεωπάρκα .
Συμμετείχαμε στα συνέδρια του Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού  δικτύου ,αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές για την λειτουργία και την ανάδειξη της περιοχής μας .
Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα ¨Γαλάζια Σημαία’’
Στον πολιτιστικό τομέα κάναμε βήματα προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής μας συνδιοργανώνοντας με το σύλλογο φίλων μουσικής για τέσσερα συνεχόμενα έτη , το Μεσογειακό Φεστιβάλ, ‘’ανεβάσαμε’’ μουσικοθετρικές παραστάσεις με την φιλαρμονική του Δήμου, μεταστεγάσαμε το δημοτικό ωδείο και την φιλαρμονική  στο πολύκεντρο του Δήμου , εξωραΐσαμε τον τεχνοχώρο όπου φιλοξενήσαμε εκθέσεις για τις οποίες έγιναν εκτενέστατα ρεπορτάζ σε ΜΜΕ των Αθηνών . Εμπλουτίσαμε τα  πολιτιστικά δρώμενα των Κορναρείων με παραστάσεις και μουσικά σχήματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες . Συμμετείχαμε στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με τον προοδευτικό σύλλογο ‘’Βιτσέντζος Κορνάρος’’ και πλήθους εθελοντών . Αναβαθμίσαμε τις Χριστουγεννιάτικες και  αποκριάτικες εκδηλώσεις  , κοινωνήσαμε τα ιδιαίτερα πολιτισμικά  και πολιτιστικά χαρακτηριστικά μας και δημιουργήσαμε συνθήκες αύξησης της επισκεψημότητας της περιοχής μας.

Διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του Δ.Ο.Κ.Α.Σ. με γνώμονα το συμφέρον του δημότη και μόνο.
Η προσπάθεια αυτή δεν θα τελεσφορούσε χωρίς το κοινό όραμα , την ομοφωνία , την διάθεση για προσφορά και την αμέριστη υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ο.Κ.Α.Σ., ακόμα και όταν χρειάστηκε να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.
Όλα τα παραπάνω συντελέσθηκαν  με τις τιτάνιες προσπάθειες του προσωπικού μας, διοικητικού και μη.
Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε με συνέπεια πλάι σε σας τους πολίτες και κατοίκους του Δήμου μας και σας ζητάμε τη συμμετοχή και τη στήριξή σας.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΡΖΗΣ

Συνολικες προβολες σελιδας