Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Σητείας περνά στην ψηφιακή εποχή

Σε ενημερωτική συνάντηση, που φιλοξενήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε το ανανεωμένο σύστημα πρωτοκόλλου και το σύστημα διαχείρισης αιτημάτων (work flow),
που θα εγκατασταθούν στο Δήμο Σητείας.
Την ενημέρωση και παρουσίαση έκανε ο κ. Γιώργος Βιτσάκης από το Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος. Την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Λαντζανάκης, Νίκος Κοζυράκης, Χαράλαμπος Λεβεντέρης, Διευθυντές, Προϊστάμενοι Τμημάτων και εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Δήμου. Οι παριστάμενοι έθεσαν διάφορα ερωτήματα, τα οποία και απάντησαν οι υπεύθυνοι.
«Πρόκειται», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λαντζανάκης, «για μία προσπάθεια που καταβάλλεται στο πλαίσιο αναβάθμισης και ανανέωσης του portal και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Σητείας. Το νέο πρωτόκολλο και το σύστημα διαχείρισης αιτημάτων είναι βασισμένο στην παύση διακίνησης εγγράφων σε έντυπη μορφή όπως προβλέπεται και από τη νέα νομοθεσία και τη συνοδεία του κάθε πρωτοκόλλου με τα έγγραφα που το συνοδεύουν σε ηλεκτρονική μορφή, σκανάρισμα, ανέβασμα αρχείων κλπ. Απλουστεύεται δηλαδή η γραφειοκρατία και ο φόρτος των εργασιών των υπαλλήλων, ενώ καλύτερες θα είναι οι υπηρεσίες προς τον πολίτη. Το σύστημα έχει τοποθετηθεί και σε άλλους δήμους, μάλιστα είναι μία βελτιωμένη του μορφή, η οποία -όπως παρουσιάστηκε- είναι εύκολη για τις υπηρεσίες και τους πολίτες».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας