Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αποδυναμώνουν κι άλλο την Αστυνομία της Κρήτης

ΑστυνομίαΣφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τάξεις των αστυνομικών όλης της Κρήτης η αιφνίδια απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία και οι τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού μας καλούνται να ενισχύσουν με το έμψυχο δυναμικό τους τα νησιά της Κω και της Λέρου, για τρεις μήνες, λόγω των εκεί προσφυγικών ροών.

Σε κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, ζητείται, μάλιστα, η άμεση απόσυρση της «άδικης για την Κρήτη διαταγής».
Η επίμαχη υπ' αριθ. 1244/17/419486 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει την απόσπαση αστυνομικών της Κρήτης σε Κω και Λέρο για χρονικό διάστημα τριών μηνών, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό μέσω της ανακοίνωσης των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης, υπάρχει η προοπτική επέκτασης της απόσπασης από τρεις σε έξι μήνες. Σε περίπτωση, μάλιστα, «μη εκδήλωσης επιθυμίας των αστυνομικών» - που είναι και το πιο πιθανό ενδεχόμενο - ζητείται από τους αστυνομικούς διευθυντές να ορίσουν τουλάχιστον τρεις αστυνομικούς ανά νομό που θα αποσπαστούν αναγκαστικά σε Λέρο και Κω.
Όπως μας εξηγεί, λοιπόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, για τρεις μήνες η Κρήτη θα στερηθεί τουλάχιστον 12 αστυνομικούς που υπηρετούν σε κάποια από τις υπηρεσίες της.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται με νόημα στην ανακοίνωση, «ήδη από τον Ιανουάριο 2017 η Κρήτη διαθέτει αστυνομικούς για τον ανωτέρω σκοπό, με προσωρινές μετακινήσεις χρονικού διαστήματος είκοσι ημερών και με διαταγές που εκδίδονται την τελευταία στιγμή, διαταράσσοντας χωρίς λόγο την υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας».
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πικράκη και όσον αφορά μόνο στο νομό Ηρακλείου, ήδη έξι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Ηράκλειο βρίσκονται στα δύο νησιά των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο του καθεστώτος των προσωρινών μετακινήσεων των 20 ημερών.
Όπως τονίζει ο κ. Πικράκης, η περαιτέρω αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει ανάγκη από ενίσχυση, λόγω της επερχόμενης θερινής τουριστικής σεζόν. Παρ' όλα αυτά γίνεται το αντίθετο...
«Βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας της θερινής τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος προβλέπεται ιδιαίτερα έντονη και αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρόνια, και η ενίσχυση των υπηρεσιών αστυνόμευσης τουριστικών περιοχών, αλλά και των αεροδρομίων όλου του νησιού, είναι επιβεβλημένη», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Αδικία» για το νησί: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση»
Εξάλλου, όπως τονίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι «η Κρήτη αποτελεί πύλη εισόδου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσφατα είχαμε τον εντοπισμό εξήντα 60 μεταναστών στο νομό Χανίων. Αντί λοιπόν να ενισχυόμαστε με αστυνομικούς από Διευθύνσεις Αστυνομίας εκτός Κρήτης, καλούμαστε σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για εμάς να ενισχύουμε τις άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας».
Σε όλες τις παραπάνω παραμέτρους, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μια μη εθελοντική απόσπαση αστυνομικών της Κρήτης στα Δωδεκάνησα προφανώς θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στο κομμάτι του «σχεδιασμού και της οικογενειακής γαλήνης» τους. «Καλούμε την πολιτική και φυσική μας ηγεσία να αποσύρει αυτή την άδικη για την Κρήτη διαταγή, εκτιμώντας τα δεδομένα που παραθέσαμε παραπάνω», καταλήγει η ανακοίνωση, που συνυπογράφεται από τους προέδρους των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού μας.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας