Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Πως θα γίνει η φιλοξενία των 700 προσφύγων στην Κρήτη

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ
Αγωνία των Δημάρχων για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτης εντός του Απρίλη καθώς οι υποδομές για την διαμονή τους δεν έχουν εξευρεθεί και οι συμβάσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν έχουν ακόμα υπογραφεί.

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Στέλλα Νάνου μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη εξήγησε ότι το σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί εντός Απριλίου περιλαμβάνει την τμηματική φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών στο νησί και με απαραίτητη προϋπόθεση την λειτουργία γραφείων ασύλου όπου αυτοί προσωρινά μείνουν.
Όπως τόνισε η κα Νάνου αρχικά οι πρόσφυγες θα διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε γραφεία ασύλου.
Στόχος είναι να διαμένουν σε δομές και ήδη με την αποχώρηση των πρώτων προσφύγων από την Κρήτη να φτάνουν οι επόμενοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν.

Ποιοι θα επιλεγούν
Σύμφωνα με την κα Νάνου το πρόγραμμα φιλοξενεί δύο κατηγορίες αιτούντες άσυλο: η πρώτη είναι άνθρωποι υποψήφιοι προς μετεγκατάσταση που θα μετακινηθούν σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης και αυτοί είναι κατά βάση Σύριοι .Μια δεύτερη κατηγορία είναι ευάλωτες περιπτώσεις αιτούντες άσυλο. Μονογονεϊκές οικογένειες , άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, μόνες γυναίκες με παιδιά και ηλικιωμένοι.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας