Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μια περιήγηση στο φυσικό πάρκο Σητείας (Video)

To Φυσικό Πάρκο Σητείας βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Καλύπτει ολόκληρη την περιοχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ιτανού καθώς και τμήματα των πρώην δήμων Λεύκης και Σητείας.

Γεωγραφικά εκτείνεται από το Κάβο Σίβερο στο Βορρά μέχρι τις νότιες ακτές του δήμου, τα ορια της Σητείας στα δυτικά και την ακτή Ζάκρος στα ανατολικά.
Το Φυσικό Πάρκο Σητείας προσφέρεται για πολυάριθμες δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα προτιμήσεων, από εκείνους που απλώς επιθυμούν να ξεκουραστούν σε ένα παραδοσιακό και μοναδικό μέρος της Κρήτης μέχρι και τους πιο απαιτητικούς που αποζητούν την περιπέτεια. Επιπροσθέτως, στην περιοχή υπάρχουν παγκόσμιας φήμης τοποθεσίες για το άθλημα της ιστιοσανίδας, υπάρχουν χαρτογραφημένες περιοχές αναρρίχησης βράχου, ενώ τα αναρίθμητα σπήλαια και φαράγγια προσφέρουν συγκινήσεις στους πιο τολμηρούς και εκπαιδευμένους.
Η περιοχή είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια για το μοναδικό της κάλλος, τα υπέροχα τοπία, το ευνοϊκό μικροκλίμα και βεβαίως τις μοναδικές της παραλίες. Ο τουρισμός στο Φυσικό Πάρκο Σητείας είναι ήπιος, εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον και απευθύνεται σε επισκέπτες με υψηλές απαιτήσεις σε θέματα ποιότητας.
Στο Πάρκο υπάρχουν πολλές και όμορφες ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές από τις οποίες διατηρούν την αρχιτεκτονική παράδοση και σέβονται το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι παραλίες είναι εντυπωσιακές.
Πηγή : tornosnews.gr

Συνολικες προβολες σελιδας