Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ιεράπετρα - Σκυλιά κατασπάραξαν ζώα στην Κρήτη και τα άφησαν ελεύθερα!

ΑΓΕΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑΠληθαίνει καθημερινά ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που δημιουργούν αγέλες στα χωριά και την περίμετρο της Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να εισβάλουν  αγριεμένα και πεινασμένα σε περιφραγμένους ιδιωτικούς χώρους , πνίγοντας δεκάδες οικόσιτων ζώων.

Το τελευταίο κρούσμα διαπιστώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από την Τοπική Κοινότητα του Μύρτου, όταν  ο 41χρονος αγρότης Ανδρέας Κουτουλάκης μπαίνοντας στο περιφραγμένο αγρόκτημα του, όπου καλλιεργεί πρώϊμα κηπευτικά υπό κάλυψη,  και ανοίγοντας το χώρο όπου εκτρέφει μερικά πρόβατα για τις ανάγκες της οικογένειας του, τα βρήκε φοβισμένα ενώ κάποια από αυτά ήταν σοβαρά τραυματισμένα .


«Πηγαίνοντας να ταίσω και να ποτίσω τα ζώα μου, είδα αρχικά ότι ορισμένα από τα αρνιά και τα πρόβατα μου είχαν τραυματιστεί σοβαρά από αδέσποτους σκύλους και δεν ξέρω πόσα θα καταφέρουν να επιβιώσουν . Συνεχίζοντας στο χώρο όπου διατηρώ τα κουνέλια μου, βρήκα 20 με 25 μικρά και μεγάλα, να βρίσκονται πνιγμένα στο χώμα έξω από τα κλουβιά. Μέσα στον περιφραγμένο αυτό χώρο είχαν παραμείνει δυο από τα σκυλιά της αγέλης που μου έκαναν τη ζημιά . Το ένα σκυλί κατάφερα με τη βοήθεια συγχωριανών μου να το βγάλω από το στάβλο μου, ενώ το άλλο παρέμενε εγκλωβισμένο  μέσα στο στενό κλουβί των κουνελιών, όπου είχε μπεί για να φτάσει τα μικρά κουνελάκια.



"Άφησαν ελεύθερα τα σκυλιά"
Περίμενα μέχρι το μεσημέρι να παραδώσω αυτά τα δυο σκυλιά στην αρμόδια επιτροπή περισυλλογής των αδέσποτων ζώων , αλλά αργά το μεσημέρι ενημερώθηκα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ,ότι δεν μπορούν να τα παραλάβουν και έτσι τα άφησα ελεύθερα να συνεχίσουν  το έργο τους. Ενώ υπάρχουν Νόμοι, δεν εφαρμόζονται και όσοι προσπαθούμε να μεγαλώσουμε κότες κουνέλια η λίγα πρόβατα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το θέαμα που καταγράψατε, χωρίς να μπορούμε να υπερασπιστούμε την περιουσία μας. Έχω αναθέσει στο δικηγόρο μου να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και θα διεκδικήσω να αποζημιωθώ για τη ζημιά  πού έχω υποστεί», μας είπε ο κ Ανδρέας Κουτουλάκης , προσπαθώντας να μαζέψει τα κουφάρια των κουνελιών του και να καθαρίσει το χώρο του.



Έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία
«Το πρόβλημα στο Μύρτο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Μόλις προχθές αποφασίσαμε στη συνεδρίαση του Τοπικού μας Συμβουλίου να στείλουμε έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Λασιθίου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Δήμο  Ιεράπετρας και την αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Την προηγούμενη μέρα έπνιξαν οι αγέλες των αδέσποτων σκύλων όλα τα κοτόπουλα που εκτρέφει άλλο μέλος της οικογένειας του κ Κουτουλάκη και σήμερα είχαμε νέα επίθεση αδέσποτων σκύλων στα πρόβατα και τα κουνέλια του, που ήταν σε περιφραγμένο χώρο.
Τα αδέσποτα σκυλιά έσκαψαν κάτω από το συρματόπλεγμα  του στάβλου και κατάφεραν να μπούν στο εσωτερικό του , προξενώντας μια  τεράστια ζημιά στα οικόσιτα ζώα του συγχωριανού μας. Η κατάσταση  αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουμε καταγγείλει ότι  κοντά στον ποταμό του Μύρτου, ζεί ένας 86χρονος που έχει κοντά του  5 σκυλιά δεμένα και  30 σκυλιά ελεύθερα , τα οποία επιτίθενται σε όποιον επισκέπτη επιχειρεί να περπατήσει στη φύση, καθώς το χωριό μας  έχει τουρισμό όλο τον χρόνο. Επειδή δεν μπορούμε συνεννοηθούμε μαζί του, καλούμε  το Δήμο, τις Φιλοζωικές οργανώσεις, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Αστυνομία  και όποιον άλλον αρμόδιο μπορεί να βοηθήσει να τον πείσουμε , για να βρούμε έναν τρόπο να απαλλαγούμε από αυτά τα αδέσποτα σκυλιά», μας είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Μύρτου κ Αλέκος Παντελάκης.
Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα  Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας