Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λασιθίου: Συμφωνούμε με την πρόταση για τη δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι

Για όλα τα θέματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του νυχτερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας Μανώλης Γιακουμάκης.

Ο κ. Γιακουμάκης, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του προέδρου, από την παράταξη της ΔΑΚΕ, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τόνισε πως στην εκπαιδευτική κοινότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα προβλήματα είναι αρκετά και κοινά για όλους τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να επικρατήσει καμία παραταξιακή λογική. Ο κ. Γιακουμάκης τόνισε πως οι νέες περιοριστικές αλλαγές στην εκπαίδευση έχουν μειώσει κατά πολύ το διδακτικό ωράριο με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολύ λιγότεροι καθηγητές, ενώ τόνισε πως και για του χρόνου αναμένεται να μειωθεί και άλλο ο αριθμός των απαιτούμενων καθηγητών.
Οι εκπαιδευτικοί ανέφερε πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν και να αναδεικνύουν τα προβλήματα για το καλό όχι μόνο των ίδιων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Για το Λασίθι φέτος τα κενά στα σχολεία είναι αυτή τη στιγμή ελάχιστα ανέφερε λόγω του μειωμένου ωραρίου, όμως είναι ζητούμενο να γίνουν διορισμοί των πολλών αναπληρωτών οι οποίοι για πολλά χρόνια γυρνάνε σε σχολεία όλης της Ελλάδας με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Για το θέμα της ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου το οποίο προτείνεται να ιδρυθεί στο Καβούσι, ο κ. Γιακουμάκης τόνισε πως προσωπική του άποψη αλλά και του ΔΣ είναι πως  η πρόταση που έχει γίνει από την Δευτεροβάθμια η οποία είναι και αρμόδια,  είναι πολύ σωστή, αφού το Καβούσι είναι στο κέντρο του Νομού και εξυπηρετεί και τις τρεις πόλεις.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας