Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Χανδρά Σητείας

Την Β’ Κυριακή του Τριωδίου (του Ασώτου), 12 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια  και τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Χανδρά  Σητείας.

Αμέσως μετά την ευαγγελική περικοπή ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα για την παραβολή του Ασώτου Υιού και του ευσπλαχνικού πατέρα, σημειώνοντας την απέραντη φιλανθρωπία και ευσπλαχνία του ουράνιου Πατέρα αλλά και τη δύναμη της μετάνοιας.  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος παρουσίασε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο Μονιό, λέγοντας ότι τοποθετεί σε μία παραδοσιακή Ενορία της Μητροπόλεως, όπως αυτή του Χανδρά, την οποία ελάμπρυναν ευσεβείς και παραδοσιακοί Ιερείς, ένα νέο, μορφωμένο και φέρελπι Κληρικό, τον π. Γεώργιο, για να προστεθεί στη χρυσή αλυσίδα των Κληρικών της Ενορίας.
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμολ. Ιερεύς Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, και με συγκίνηση ευχαρίστησε τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους ενορίτες για την οκτάχρονη συνεργασία τους.
Ο νέος Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Μονιός στην προσφώνησή του σημείωσε τα εξής: «Με πολλή συγκίνηση απευθύνω λόγια ευχαριστίας πρώτα στον Δομήτορα της Εκκλησίας μας Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Παναγία Μητέρα Του, που με αξίωσαν σήμερα να βρίσκομαι στη θέση αυτή, καθώς και στον πολιούχο της Ενορίας μας Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να σας ευχαριστήσω, Σεβασμιώτατε, γιατί από την αρχή της ιερατικής μου πορείας με περιβάλατε με πατρική αγάπη και θεωρώ ελάχιστο χρέος να σας εκφράσω την υϊική μου εν Χριστώ αγάπη μου ζητώντας παράλληλα τις ευχές σας για τη διακονία που αναλαμβάνω σήμερα. Να εύχεσθε να θεραπεύσει η χάρη του Θεού την ανθρώπινη ασθένειά μου και να φωτίσει την απειρία της νεότητάς μου, ώστε να διακονήσω την Εκκλησία μας με πιστότητα στο πνεύμα και στο ήθος των Αγίων Πατέρων Της. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τον μέχρι σήμερα προεστώτα της Ενορίας μας π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη για την αγάπη που έχει δείξει με διαφόρους τρόπους προς εμένα, τον μικρότερο αδελφό του. Εύχομαι στον Θεό να ανταποδώσει στον ίδιο και στην οικογένειά του κάθε καλό για το ανυπόκριτο ενδιαφέρο του και την έμπρακτη φροντίδα του για μένα και την πρεσβυτέρα μου. Τελειώνοντας στρέφομαι προς εσάς, τους αγαπητούς μου ενορίτες, και σας παρακαλώ να προσεύχεσθε για εμένα και την πρεσβυτέρα μου, γιατί εσείς θα είστε από δω και πέρα η ιερατική μας οικογένεια. Να εύχεσθε να μας δώσει ο Θεός δύναμη και γνώση, ώστε να διακονήσουμε την Ενορία μας με πνεύμα ανιδιοτελούς αγάπης και καταλλαγής προς όλους και να μας αξιώσει να εισέλθουμε όλοι στην επουράνια Εκκλησία Του. Αμήν».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χανδρά κ. Ιωάννης Φραγκιαδάκης προσφώνησε το Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο λέγοντας τα εξής: «Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χανδρά, εφράζοντας τα συναισθήματα του συνόλου των συμπολιτών μoυ, σας καλωσορίζουμε στο χωριό μας και σας ευχόμαστε να είστε πάντα άξιος, επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, υγεία και μακροημέρευση». Επίσης, καλοσώρισε τον νέο Εφημέριο, π. Γεώργιο Μονιό, και του ευχήθηκε να είναι πάντα άξιος και κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι θα τον νιώθουμε χωριανό μας και του υποσχόμαστε ότι θα του συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις όπου μας χρειαστεί. Ακόμα, ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη, «που αποχωρεί από την Ενορία Χανδρά ύστερα από ευδόκιμη εφημερία εννέα χρόνων».
Τέλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Χανδρά μίλησε ο κ. Εμμανουήλ Χρυσουλάκης, πρώην Γυμνασιάρχης, ο οποίος ευχήθηκε από καρδιάς στον Σεβασμιώτατο ευόδωση στο υψηλό έργο του, υγεία και μακροημέρευση. Στη συνέχεια εξέφρασε τα ανάμεικτα συναισθήματά του, αφού -όπως είπε- «σήμερα νιώθουμε λύπη και χαρά. Στενοχώρια γιατί ήρθε η ώρα να αποχωρισθούμε τον σεβαστό και αγαπητό μας Εφημέριο παπα Μανώλη. Το χωριό μας ήταν τυχερό γιατί στο πρόσωπό του συγκεντρωνόταν οι αρετές του καλού ποιμένα. [… ] Τον ευλογήσαντα, τον αγιάσαντα, τον υπηρετήσαντα, τον διδάξαντα και υπομείναντα ημάς, πολλά τα έτη.
Χαρά γιατί είσασθε μαζί μας, Σεβασμιώτατε, και γιατί υποδεχόμαστε εσάς πάτερ Γεώργιε. Αιδεσιμώτατε, μας είσαι σχεδόν άγνωστος σε εμάς όπως και εμείς σε σενα, έχουμε όμως ακούσει τα καλύτερα λόγια για σένα και την οικογένειά σου. Σε διαβεβαιώνουε ότι είσαι ευπρόσδεκτος στο χωριό μας και σου υποσχόμαστε ότι, όπως εσύ θα ανοίξεις την αγκαλιά σου για να αγκαλιάσεις εμάς όλους, το ποίμνιό σου, έτσι και εμείς θα έχουμε ανοικτές τις αγκάλες και τις καρδιές μας για να βάλουμε εσένα και τους δικούς σου. Να είσαι βέβαιος ότι, όπως συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποδοτικά με τον προκάτοχό σου, τον παπά-Μανώλη, το ίδιο θα συνεργαστούμε και με σένα. Σου ευχόμαστε πάντα άξιος, καλή επιτυχία στο έργο σου και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Χαιρόμαστε που ήρθες στο χωριό μας και ευχαριστούμε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο για την τοποθέτησή σου στην Ενορία μας».
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε καφές και κεράσματα σε καφενείο, όπου παρακάθησε όλο το εκκλησίασμα.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας