Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Περιζήτητος προορισμός θα είναι φέτος η Κρήτη!

Τουριστική σεζόν που θα παραπέμπει στις καλές σεζόν του μακρινού παρελθόντος αναμένεται να είναι η φετινή στην Κρήτη. Τα δεδομένα των προκρατήσεων προκαλούν απανωτές εκπλήξεις στους παράγοντες του τουρισμού, που διαπιστώνουν ότι η Κρήτη,
αλλά και γενικότερα η Ελλάδα είναι ο πιο περιζήτητος προορισμός της Μεσογείου τη φετινή χρονιά για τις παραδοσιακές αγορές της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Αύξηση προκρατήσεων
που κυμαίνεται από 50 έως και 250%
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ανατολική Κρήτη, αλλά και το νησί συνολικά, καταγράφει αύξηση προκρατήσεων που κυμαίνεται από 50 έως και 250%, ανάλογα με την ξενοδοχειακή μονάδα και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει.
Μάλιστα υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που φτάνουν να έχουν κλείσει πάνω από το 40% της πληρότητάς τους σε ορισμένους μήνες εκτός των βασικών μηνών αιχμής, από τώρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά από πολλά χρόνια τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις πληρότητές τους, πριν ακόμα μπούμε στο Φεβρουάριο. Στοιχείο που δεν είχαν καταγράψει οι άνθρωποι του τουρισμού επί πολλά χρόνια!

Πρωτοφανή δεδομένα!
«Από τις παραδοσιακές αγορές και ειδικά από την Αγγλία και την Γερμανία, τα νούμερα των προκρατήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλα. Είναι πρωτοφανή τα δεδομένα και σε αρκετά ξενοδοχεία, όπως μαθαίνουμε, οι προκρατήσεις φτάνουν τριψήφιο αριθμό αύξησης, με αποτέλεσμα να μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται», επισημαίνει ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της Κρήτης και της Ελλάδας κ. Γιώργος Πελεκανάκης.
Τα τελευταία χρόνια οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αποτελούν τον κανόνα στην τουριστική κίνηση της χώρας. Είθισται τα τελευταία χρόνια να απαιτείται να φτάσουμε στο Μάρτιο για να αποσαφηνιστεί το κλίμα που θα επικρατήσει στην τουριστική σεζόν και μετά το βαρόμετρο της ρωσικής αγοράς, που αρχίζει να ξεκαθαρίζει αυτή την περίοδο. Φέτος, αυτό δεν θα συμβεί -όπως μαρτυρούν οι εξελίξεις- καθώς ότι η μεγάλη ζήτηση των δυτικών αγορών δημιουργεί νέα δεδομένα. Θεωρείται δε πολύ πιθανόν η ρωσική τουριστική αγορά να έχει μειωμένη συμμετοχή και παρουσία στην Κρήτη λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των τουριστικών πρακτόρων Αγγλίας και Γερμανίας.
«Ήδη παρατηρούμε πως οι πράκτορες που είχαν προγραμματίσει για αρχές Μαΐου μεταφέρουν τη σεζόν στα μέσα Απριλίου, αλλά και πιο πίσω προγραμματίζοντας πτήσεις. Σε όλη την Κρήτη φαίνονται τα θετικά στοιχεία και μπορεί να ξεκινήσει η σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς», τονίζει ο κ. Πελεκανάκης.

Ευκαιρία να γίνουν
«πιστοί φίλοι μας»
Για το τί πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η αύξηση επισημαίνει πως οι πελάτες αυτοί, αποτελούν κέρδος διότι τους έχουμε κερδίσει από άλλους προορισμούς και είναι μια ευκαιρία να γίνουν «πιστοί φίλοι και πελάτες» στηρίζοντάς μας ως προορισμό. Γεγονός που απαιτεί αυξημένες παροχές ποιότητας στα ξενοδοχεία και όχι μόνο.
Να σημειωθεί δε πως η αύξηση της κίνησης καταγράφεται σε όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ακόμα και στα πεντάστερα με υψηλές τιμές που έχουν πελατολόγιο που δεν επηρεάζεται από μαζικά κλεισίματα μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, δεδομένο που μοιάζει να πριμοδοτεί την γενικότερη πεποίθηση πως η χρονιά θα κυλήσει με θετικό πρόσημο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας