Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αχλαδίων Σητείας

Με μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και λαού πανηγύρισε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός τών Αχλαδίων Σητείας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Εφημερίων της περιοχής, χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ένθεο βίο, που χαρακτηρίζονταν από τη μεγάλη πίστη του και τη φλογερή επιθυμία του αγίου Ιερομάρτυρος να βοηθήσει Χριστιανούς και ειδωλολάτρες να βρουν τον δρόμο της σωτηρίας, τονίζοντας ότι υπήρξε φωτεινό παράδειγμα συνετής ζωής που επισφραγίσθηκε με το θαυμαστό μαρτύριό του στα βαθειά γεράματά του και τα πάμπολα θαύματα και την προστασία του από τα λοιμώδη νοσήματα και ιδιαίτερα από την πανώλη, δηλ. την πανούκλα, η οποία συχνά στις εικόνες παριστάνεται με δαιμονική μορφή που καταπατά ο άγιος Χαράλαμπος.
Στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού ο Αιδεσιμ. Εφημέριος της Ενορίας Αχλαδίων Ιερεύς π. Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο, για την πρώτη επίσημη Αρχιερατική παρουσία του στην Ενορία και μάλιστα κατά την πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού ναού Αγίου Χαραλάμπους.
Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Ρεμπελάκης και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδίων, και πλήθος πιστών από την περιοχή της Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας