Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικός φωτισμός και …..ο χορός καλά κρατεί- Κύριε Καραμανωλάκη πολλά επιτηδευμένα ‘’λάθη’’

terzhs-2yqgjo7wg60fm1b50uxzii
Η αυτοκριτική τελικά είναι αυτό που λείπει από τον πολιτικό βίο της χώρας , τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ένδεια επιχειρημάτων σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια κάποιων να αποδείξουν παρά το αντίθετο ,πως “ο γάιδαρος πετάει “ αποτελεί χαρακτηριστικό της στείρας αντιπολίτευσης .
Στον δημόσιο λόγο θα πρέπει να εκλείψει επιτέλους ο παραλογισμός και να αναγνωρίζεται κατ’ ελάχιστον η προσπάθεια κάποιων προς την κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η κατάθεση διαφορετικών απόψεων είναι επιβεβλημένη . Εξάλλου η πολυφωνία αποτελεί τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας , αντίθετα η ισχυρογνωμοσύνη δεν βοηθά τον εποικοδομητικό διάλογο και την πρόοδο της κοινωνίας.
Στην περίπτωση μας κάποιοι πετώντας την» μπάλα στην κερκίδα» προσπαθούν να βρουν »λάθη» και να αποκομίσουν πρόσκαιρο μικροπολιτικό όφελος.
1ο λάθος :έγινε ατυχής αναφορά στους οδοντιάτρους οι οποίοι χρησιμοποιούν αμάλγαμα( κράμα υδραργύρου) για τα σφραγίσματα ως απόδειξη για την μη επικινδυνότητα του υλικού στους λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής .
Ως φαρμακοποιός κύριε Καραμανωλάκη θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο υδράργυρος από τα σφραγίσματα διασπείρεται στους ιστούς. Αυτό έγινε καταφανές όταν το 1989 ο Lesrek J Halm και άλλοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Calgary του Καναδά τοποθέτησαν σφραγίσματα με ραδιενεργό υδράργυρο. Από αυτήν αλλά και πολλές άλλες μετέπειτα έρευνες φάνηκε ότι ο υδράργυρος από τα αμαλγάματα, εκτός από τα διάφορα όργανα συσσωρεύεται και στον εγκέφαλο. Επειδή βρέθηκε ιδιαίτερα αυξημένος στον εγκέφαλο ασθενών με νόσο του Alzheimer είναι πιθανό να έχει κάποια σχέση μ’ αυτήν την νόσο. Επίσης πιθανολογούνται και άλλες παθήσεις όπως η κατά πλάκας σκλήρυνση ή εγκεφαλιτιδική μυαλγία αλλεργίες και μυκητιάσεις. Έγιναν μελέτες όπου φάνηκε πως πάσχοντες από αυτές τις νόσους βελτιώθηκαν πολύ μετά την πολύ προσεκτική εξαγωγή των σφραγισμάτων τους.
Ο υδράργυρος από τα οδοντικά αμαλγάματα επηρεάζει αρνητικά τα Τ-λεμφοκύπαρα και επομένως την πολύ σημαντική κυτταρική ανοσία. Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις των Τ-λεμφοκυττάρων προ και μετά την εξαγωγή των σφραγισμάτων και η κατοπινή αύξηση ήταν της τάξεως του 30% έως και πολύ περισσότερο. Ίσως τα σφραγίσματα να παίζουν κάποιο ρόλο στην έκλυση αλλεργιών, αυτοάνοσων νόσων ακόμα και λευχαιμίας. Όμως η απλή εξαγωγή των σφραγισμάτων δεν είναι μια εύκολη λύση. Είναι πολύ επικίνδυνη λόγω της μεγάλης διασποράς του υδράργυρου στον οργανισμό εκείνη την στιγμή της κοπής του μετάλλου. Χρειάζεται λοιπόν να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πολύ σχολαστικό πρωτόκολλο εργασίας για την εξαγωγή τους.
Σχετικό πρωτόκολλο απομάκρυνσης πρέπει να εφαρμοστεί και τις λάμπες μαγνητικής επαγωγής.
2ο λάθος :αναφερθήκατε στην τιμή μονάδος και στην σύγκριση του κόστους των δύο διαφορετικών τεχνολογιών. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. Στην ουσία αποδέχεστε πως οι λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής είναι ακριβότεροι για την ισχύς που αναφέρεται στην μελέτη του δήμου. Γεγονός που το επιβεβαιώνει το ΦΕΚ 3347/12-12-2014 και το επικαιροποιεί η απόφαση ΔΚΠ/ΟΙΚ. 545/29-5-2015 του κ. Σπίρτζη , όπου η ελάχιστη παραγόμενη ισχύς για τα φωτιστικά μαγνητικής επαγωγής είναι τα 80 w ενώ για τα led υπάρχει επιλογή για φωτιστικά 25-50w τα οποία αναφέρονται και στην μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας .”είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς” .
3ο λάθος :η απόφαση και το σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται σε τιμές μονάδος τις οποίες είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της η υπηρεσία , όπως και τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις προκειμένου για την εκπόνηση μελέτης. Οι τιμές αγοράς έχουν τεράστια διακύμανση λόγο της διαφορετικής ποιότητας και εγγυήσεων . Στόχος του νομοθέτη είναι να διασφαλίσει την ποιότητα και τις σχετικές τιμές μονάδος για να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Επί του συνολικού προϋπολογισμένου ποσού ,καταθέτονται οι οικονομικές προσφορές με τις όποιες εκπτώσεις και καταλήγουμε στην τιμή ανάθεσης η οποία μπορεί δυνητικά να κυμανθεί από 0-50% επί του αρχικού προϋπολογισμού ( είστε αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής έπρεπε να γνωρίζετε την διαδικασία, ας είναι όμως ).
4ο λάθος : Η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας αναφέρει την αναγκαιότητα αντικατάστασης 4600 φωτιστικών ισχύος 125w ( επί συνόλου 5780) φωτιστικών συμβατικής τεχνολογίας με led ισχύος 50w . H στοιχειώδεις γνώση μαθηματικών αποδεικνύει πως ο μεγάλος όγκος προς αλλαγή είναι αυτά των 125 w με led 50w. Το μεγάλο κόστος αφορά αυτή την προμήθεια .
5ο λάθος : αναφέρεστε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου πραγματικά μιλήσατε για την τεχνολογία μαγνητικής επαγωγής. Προς ενημέρωση των αναγνωστών , αλλά και δικής σας, σας κάνω ( copy paste ) την απόφαση που εσείς ψηφίσατε ,
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
Εγκρίνει τη διερεύνηση λήψης δανείου για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων LED, με παράλληλη διερεύνηση άλλου τρόπου χρηματοδότησης της δράσης.
(Μόνο ο κ. Κιουπάκης επείχε )
Τελικά τι προτείνατε , τι ψηφίσατε , τι εννοούσατε; πραγματικά γεννά απορία.
6ο λάθος :επικαλείστε την αγωνία σας ,λέτε πως τρέξατε ,ενημερωθήκατε, διερευνήσατε ,μελετήσατε και κάνατε προτάσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα του δήμου . Τότε κύριε Καραμανωλάκη γιατί καταψηφίσαμε το ισολογισμό απολογισμό του 2015 ο οποίος σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή αποτελεί τίτλο τιμής για τον δήμο ; Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως αναφερθήκατε σε αρκετές μελέτες άλλων δήμων που υλοποίησαν ή σχεδιάζουν αντίστοιχες προμήθειες . Αυτό όμως που δεν μας είπατε είναι α) γιατί δεν είχατε την ίδια ζέση να ενημερωθείτε ,να τρέξετε, να μελετήσετε και να κάνετε προτάσεις στην από 18-11-2016 συνταχθείσα μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του δικού μας δήμου για ένα θέμα που είχε συζητηθεί σε επίπεδο ενημερώσεις σε προηγούμενες συνεδριάσεις και με εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ ,β) ποια τεχνολογία περιλαμβάνεται στις μελέτες τις συντριπτικής πλειοψηφίας των άλλων δήμων; Μάλλον τα led.
Κύριε Καραμανωλάκη επιτέλους , την Αμερική την ανακάλυψε ο Κολόμβος , όχι εσείς.
Κρίμα.
Ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών
Λεωνίδας Τερζής

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας