Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Γεωπάρκο Σητείας

Ο Φορέας διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας (ΔΟΚΑΣ), σε συνεργασία με την Δρ. Καλλιόπη Πεδιαδίτη και το Εθνικό Γαλλικό Κέντρο για την μελέτη και διαχείριση του τοπίου, Ecole Nationale Supérieure de Paysage στην Versailles, με την μερική χορηγία του Landscape Research Group της Οξφόρδης,
ξεκινάει μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την δημιουργία συμμετοχικών διαδικασιών, που θα υποστηρίξουν την διαχείριση του Γεωπάρκου Σητείας και ειδικότερα την διαδικασία αναθεώρησης του διαχειριστικού σχεδίου του Γεωπάρκου που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Περιληπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– Δράσεις σε σχολεία με θέμα «Ζω και ανακαλύπτω τον τόπο μου, τα τοπία μου: Το Γεωπάρκο Σητείας»
– Δημιουργία υποστηρικτικής ομάδας και δομής διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία «Φίλοι του Γεωπάρκου»
– Δράσεις διαβούλευσης με στόχο την παροχή πληροφοριών και απόψεων που θα βοηθήσουν την συλλογική αναθεώρηση του διαχειριστικού σχεδίου του Γεωπάρκου.
– Δράσεις προβολής της περιοχής του Γεωπάρκου και των αποτελεσμάτων των ανωτέρων δράσεων στο 8ο Διεθνές συνέδριο της Unesco, στην Ιταλία, στην Αγγλία μέσω του Landscape Research Group καθώς και στην Γαλλία μέσω δράσεων του Ecole Nationale Supérieure de Paysage.
Οι διοργανωτές είναι ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις για συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας απευθυνθείτε στον συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας perakisv@sitia.gr  και στην ιστοσελίδα του φορέα http://www.sitia-geopark.gr/
Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Σητείας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΕΡΖΗΣ

Πηγή : Ανατολή 

Συνολικες προβολες σελιδας