Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την ΕΔΕΑΚ στο Μακρύ Γιαλό

Γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και παιδιά παρακολούθησαν το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που παρουσίασε η ΕΔΕΑΚ στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του αντίστοιχου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Πρόκειται», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΑΚ, Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών κ. Γιάννης Δασκαλάκης, «για μία δράση, η οποία αναμένεται να έχει και συνέχεια. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να γίνει μία σωστή ενημέρωση όσον αφορά το θέμα Πρώτων Βοηθειών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και μας ζητήθηκε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση σε εξειδικευμένα θέματα. Αποδεχτήκαμε το αίτημα, ανταποκρινόμενοι πάντα όπου μας ζητηθεί να προσφέρουμε».
Το κοινό ενημερώθηκε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αλλά κι εκείνες που δεν πρέπει στην περίπτωση τραυματισμού. Αναφορά έγινε στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες.
Αναπτύχθηκαν παράλληλα δεξιότητες για την πνιγμονή -σταμάτημα τροφής ή ενός ξένου σώματος στον αεραγωγό- και τις ανάλογες πρώτες βοήθειες.
Την θεωρία συμπλήρωσε και η πρακτική, καθώς το σεμινάριο συμπεριέλαβε και επίδειξη με τη χρήση βρεφικού προπλάσματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας