Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ηλεκτρονικά θα μαθαίνουν πότε θα χειρουργηθούν οι Κρητικοί

γιατροί επέμβασηΗλεκτρονικά και μέσω ενός κωδικού, ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το πότε θα χειρουργηθούν, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία αλλά και σε περίεργες καταστάσεις που ενδεχομένως σχετίζονται με φακελάκι!

Το νέο σύστημα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στις 23 Μαρτίου, σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, όπως εκτιμά ο κ. Τασσόπουλος.
« Άμεσα ξεκινά ο νέος τρόπος κατάρτισης της λίστας χειρουργείου. Ήδη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της συγκρότησης επιτροπών καθώς και των νέων επιτροπών χειρουργείων στα δύο νοσοκομεία. Αυτή η λίστα χειρουργείου είναι λογοδοσία απέναντι στον ασθενή, διασφαλίζοντας παράλληλα το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος.Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν και οι άλλοι λόγοι που συντρέχουν π.χ. για αναβολές χειρουργείων» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV ο Ιωάννης Τασσόπουλος, ο οποίος παράλληλα διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για φακελάκι».
Σύμφωνα με το υπουργείο, με την ανάρτηση της λίστας στο διαδίκτυο, ο ασθενής θα ενημερώνεται για την αναμονή ανά τμήμα και ανά νοσοκομείο.  Από τα λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Υπεύθυνος παρακολούθησης  αυτής της λίστας είναι ο εκάστοτε Διοικητής του Νοσοκομείου  και  την ευθύνη  τήρησης της λίστας θα έχει η Επιτροπή Χειρουργείων.
Θετικά σχολιάζουν τις εξελίξεις αρκετοί πολίτες οι οποίοι παράλληλα αναφέρονται στις αδυναμίες του όλου συστήματος ενώ από πλευράς εργαζομένων τονίζεται ότι δεν δίνεται λύση στη μεγάλη αναμονή ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η καθυστέρηση μεταφράζεται έως 5 μήνες!
Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Θεοδοσάκης σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ «για να λειτουργήσει και να αποδώσει το νέο μέτρο για τις λίστες χειρουργείου απαιτούνται πολιτική βούληση, οργάνωση και συντονισμός των υπηρεσιών.Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να έχουμε τη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.  Χρειάζεται ενίσχυση των χειρουργείων, του αναισθησιολογικού τμήματος και των μονάδων εντατικής θεραπείας.Ο κακός συντονισμός και η …λανθασμένη εφαρμογή της λίστας μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα».
Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας