Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Άνοιξε στα δύο ο περιφερειακός δρόμος Σητείας Παλαίκαστρου

Έγινε τελικά αυτό που όλοι φοβόμασταν και ειδικά οι κάτοικοι της Σητείας.
Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου της παραλιακής - περιφερειακής οδού Σητείας - Παλαίκαστρου, το απογευματάκι τηςΤετάρτης 22 Φεβρουαρίου.
Πάνω απο ένα χρόνο κάτοικοι διαμαρτύρονται και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μοιραίο που συνέβη σήμερα.

Οι ευθύνες και η γραφειοκρατεία έφαγαν περισσότερο τον δρόμο απο ότι η αλμύρα και η θάλασσα. 
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο μοναδικός που συνδέει την Σητεία με τις πλέον τουριστικές περιοχές του νομού όπως το φοινικόδασος στο Βάι, το Παλαίκαστρο και τη Ζάκρο. 


Η ασφάλεια διέλευσης έφτασε σε τόσο χαμηλά επίπεδα και η απαγόρευση σαν καταπέλτης σε μια ολόκληρη κοινωνία που θα αποκλειστεί από την υπόλοιπη Κρητη.
Η μέχρι τώρα ανεκτική, ήπια και κόσμια στάση μας στο θέμα του παραλιακού της Σητείας, ξεχείλωσε και οι κάτοικοι ζητούν λύση εδώ και τώρα.
Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία...
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που στον παραλιακό δρόμο της Σητείας προς Παλαίκαστρο - Βάι δημιουργήθηκε μία τρύπα διαμέτρου μισού περίπου μέτρου. Τότε οι αρμόδιοι έκριναν ότι με λίγα μπάζα, λίγο τσιμέντο και λίγο άσφαλτο θα αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα. Αμ δε... Δύο χρόνια πριν το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πολύ ορατό που πλέον και με ¨κλειστά" μάτια το έβλεπες... Νέες μικροπαρεμβάσεις με νέες προσθήκες τσιμέντου και άσφαλτου και το πρόβλημα προσωρινά αυτή τη φορά λύθηκε. Ήρθε και η μελέτη του ΙΤΕ και όλοι περίμεναν την οριστική λύση. Όμως στην Ελλάδα ότι έχει σχέση με τους κρατικούς φορείς αργεί... και οι χειμώνες έφεραν την υποχώρηση του τοιχείου και του δρόμου κατά συνέπεια. Έπειτα "έπεσε" στο τραπέζι η λύση της λιθοριππής όπως γίνεται στα λιμενικά έργα. Η λύση αυτή έφερε αντιδράσεις από αρκετούς πολίτες της Σητείας και με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη βρέθηκε συμβιβαστική λύση που όμως "κόλησε" στα γρανάζια της νομιμότητας και της γραφειοκρατίας. Πλέον ο δρόμος έκανε το αναμενόμενο και αυτονόητο από την πλευρά του... "έπεσε". Άραγε οι αρμόδιοι θα κάνουν το αναμενόμενο και αυτονόητο; Μέγα το ερώτημα.....

Πηγή : www.kritipoliskaihoria.gr

Συνολικες προβολες σελιδας