Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συζήτηση για την ομαλή λειτουργία του Ειρηνοδικείου Σητείας

Η ομαλή λειτουργία του Ειρηνοδικείου Σητείας εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία. Χθες το πρωί μάλιστα έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη συνάντηση για το θέμα.

Μετά το πέρας της ο κ. Πατεράκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Είχα τη χαρά της επίσκεψης του Προέδρου Πρωτοδικών Λασιθίου και της Ειρηνοδίκη του Ειρηνοδικείου Σητείας για να συζητήσουμε το θέμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο αφορά την ομαλή κι ασφαλή λειτουργία και της Γραμματείας, αλλά και της αίθουσας του ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου Σητείας. Και οι δύο δικαστικοί εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του Ειρηνοδικείου, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η υπηρεσία άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Δηλαδή την χρονική αυτή περίοδο, αλλά και μακροχρόνια, τί μπορεί να γίνει.
«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα», συνέχισε, «παραχωρήσαμε την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Ειρηνοδικείου. Νομίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που γίνεται αυτή η διαδικασία.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση του Επαρχείου, να πραγματοποιηθούν στο κτήριο οι απαραίτητες εργασίες και να μπορεί να στεγάσει με ασφάλεια τις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου και του Δήμου.
«Όπως είναι γνωστό και φάνηκε ότι είναι ενημερωμένοι και οι δύο δικαστικοί, ο Δήμος Σητείας πιέζει την ΕΤΑΔ να καταλήξουμε, αν μπορέσουμε, σε μία συμφωνία ώστε το παλιό επαρχείο να παραχωρηθεί στο Δήμο, που θα το συντηρήσει και θα το εκσυγχρονίσει. Με χαρά εμείς από τη στιγμή που το Ειρηνοδικείο μέχρι τότε δεν έχει βρει μόνιμη στέγη, θα παραχωρήσουμε τον χώρο που στεγάζεται τώρα, αλλά εκσυγχρονισμένο, διαμορφωμένο κι ασφαλή. Τους υπόλοιπους χώρους του Επαρχείου θα χρησιμοποιήσουμε για την στέγαση δημοτικών υπηρεσιών».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας