Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στο "έλεος" των ανέμων η Κρήτη, "καθηλώθηκε" πλοίο

Κακοκαιρία  - Ηράκλειο - αέρας - μποφόρ - θάλασσαΣυνεχίζουν να «σαρώνουν» την Κρήτη οι άνεμοι οι οποίοι πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ στην Κρήτη, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το κρύο παραμένει τσουχτερό με το θερμόμετρο να «φλερτάρει» με το μηδέν ενώ και σήμερα προβλέπεται χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές. Τα πλοία της γραμμής έφτασαν κανονικά το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι Ηρακλείου ενώ για το βράδυ αναμένεται νεότερη ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες για να διαφανεί αν θα υπάρξει απαγορευτικό απόπλου.
Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου με τους ανέμους να έχουν ταχύτητα 14-20 κόμβων.


"Έρμαιο" των ανέμων το Βιτσέντζος
Περιπέτεια το βράδυ για το "Βιτσέντζος Κορνάρος".Η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον πλοίαρχο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο  από Κίσσαμο - Αντικύθηρα- Κύθηρα - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Κυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα του Πειραιά.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, στο πλοίο επέβαιναν 07 επιβάτες, δύο 02 Φ/Γ και ένα 1 ΙΧ όχημα είχαν προορισμό τα Κύθηρα, ενώ περίμεναν για επιβίβαση 55 άτομα, 05 Φ/Γ και 03 ΙΧ.
Τελικά σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κισσάμου το πλοίο δεν αναχώρησε από τον Πειραιά προς Χανιά και αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών για τον απόπλου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Στις 10.00πμ ο υδράργυρος έδειχνε ήδη 0 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Συγκεκριμένα:
Ανώγεια 0 βαθμούς C
Τζερμιάδο  1
Ασκύφου Χανίων
Μεταξοχώρι Ηρακλεείου 4

Ο καιρός σήμερα και αύριο
Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στην Κρήτη όπου οι κάτοικοι "ταλαιπωρήθηκαν" από το κύμα κακοκαιρίας , ενώ καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο και καταστράφηκαν δρόμοι.
Σύμφωνα με το meteo.gr

Hράκλειο
Νεφώσεις στο Ηράκλειο Κρήτης με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επικρατούν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 15/2, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Βροχερός ο καιρός στο Ρέθυμνο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός  παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 15/2, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Χανιά
Ασθενής βροχή στα Χανιά με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις ανέμους 7-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 15/2, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αγ.Νικόλαος
Βροχερός ο καιρός στον Αγ. Νικόλαο με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις ανέμους 7-8 μποφόρ.
Για την Τετάρτη 15/2 προβλέπεται συννεφιά,με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου και  βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας