Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αναφορά Ι. Πλακιωτάκη για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

Αναφορά  του τέως Προέδρου της ΝΔ, Βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με θέμα την άμεση έναρξη των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας παραρτήματος Σητείας.


Αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, επανέρχομαι με την παρούσα σε συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσα στην Βουλή με αρ. πρωτ. 519 στις 05/12/2016 και για την οποία δυστυχώς δεν έχω λάβει  ακόμα καμία απάντηση.
Κύριε Υπουργέ, θα πρέπει να αντιληφθείτε την σπουδαιότητα και το άμεσο του θέματος, καθώς εξαιτίας της απίστευτης κωλυσιεργίας που επιδεικνύεται από το  Υπουργείο Παιδείας και ενώ έχουμε φθάσει στα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου, δυστυχώς δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα για την σχολική χρονιά 2016-2017.
Σας επισυνάπτω ξανά, την Επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευομένων καθώς και των νυν και πρώην εκπαιδευτών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Παραρτήματος Σητείας και σας ζητώ να κατανοήσετε, ότι με τον θεσμό της λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα άνω των 18 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.
Σας καλώ λοιπόν, Κύριε Υπουργέ εσάς προσωπικά καθώς και την Κυβέρνηση, να πράξετε τα δέοντα ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών του Σ.Δ.Ε. καθώς αν εξακολουθήσετε να κωφεύετε στο δίκαιο αίτημα τους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί τελικά η σχολική χρονιά.
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Ν. Λασιθίου

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας