Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έδωσαν εντολή να ξεκινήσουν εργασίες στον παραλιακό Σητείας

Αχτίδα φωτός -όπως όλα δείχνουν- αποτελεί το απαντητικό -προς την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και το Λιμεναρχείο Σητείας- έγγραφο με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την επίλυση του μείζονος προβλήματος στον παραλιακό δρόμο της Σητείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο υπάρχει η δυνατότητα έναρξης των εργασιών, ωστόσο αναγκαία θεωρείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να κυλήσουν και να ολοκληρωθούν όλα ομαλά.
Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, «στην απάντησή του ο κ. Εισαγγελέας δίνει τη νομική διάσταση αναφέροντας σε ένα χαρακτηριστικό σημείο ότι “κατά την διάταξη του άρθρου του ποινικού κώδικα (κατάσταση ανάγκης που αποκλείει το άδικο) δεν είναι άδικη η πράξη που τελεί κάποιος για να αποτρέψει παρόντα κι αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο, αν η βλάβη που προκλήθηκε είναι σημαντικά κατώτερη από την βλάβη που απειλήθηκε”. Δηλαδή κατά την άποψη μου, η παρέμβαση που ζήτησε να κάνει η Περιφέρεια στον παραλιακό δρόμο δεν είναι άδικη, αφού με την πράξη αυτή προκαλείται λιγότερη ζημιά από αυτήν, την οποία θα προκληθεί αν κοπεί τελείως ο παραλιακός δρόμος. Ο Εισαγγελέας δίνει λοιπόν τη νομική διάσταση, δεν δίνει εντολή στον εργολάβο να υλοποιήσει το έργο. Την εντολή την έδωσε δια των υπηρεσιών η Περιφέρεια».
Ο κ. Αρναουτάκης μετά το απαντητικό έγγραφο του κ. Εισαγγελέα έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να δώσουν εντολή στον ανάδοχο να ξεκινήσει το έργο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας