Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Καραμανωλάκης: ΠΟΛΛΑ ''ΛΑΘΗ''ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ Λ.ΤΕΡΖΗ

ΠΟΛΛΑ ''ΛΑΘΗ''ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ Λ.ΤΕΡΖΗ
ΛΑΘΟΣ 1) Οι λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής έιναι υπό αναίρεση διότι περιέχουν υδράργυρο. '' Ο Λαμπτήρας μαγνητικής επαγωγής περιέχει αμάγαλμα(σημ.το χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για σφραγίσματα) και θεωρείτε ως πράσινη τεχνολογία''.Δρ.Νίκος Κατσαρός-Δημόκριτος.

ΛΑΘΟΣ 2) Είναι ακριβότεροι και επικαλείστε την απόφαση ΔΚΠ/ΟΙΚ. 545/29-5-2015 του κ. Σπίρτζη. Κάνετε όμως ένα αδικαιολόγητο(ως υπεύθυνος επι των οικονομικών) ''λάθος''.Συγκρίνετε τη τιμή μονάδος του φωτιστικού τύπου led ισχύος 50W με φωτιστικό μαγνητικής επαγωγής ισχύος 80W που πράγματι είναι ακριβότερο . Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει ο καθένας.
ΛΑΘΟΣ 3) Η παραπάνω απόφαση του υπουργείου καθορίζει τις τιμές μονάδος λέτε. Δεν είναι έτσι. Ο πίνακας τιμών του υπουργείου δεν είναι απαγορευτικός. Καθορίζει τις ανώτατες τιμές που δεν μπορούμε να υπερβούμε. Δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να συντάξουμε το προϋπολογισμό του έργου σύμφωνα με αυτές τις τιμές.Με πρόχειρη διερεύνηση της αγοράς οι τιμές ''παίζουν ''στο μισό.΄Π.χ ο δήμος Αλμυρού στην αντίστοιχη μελέτη ηλεκτροφωτισμου για φωτιστικό led χωρίς βραχίονα και ισχύος 60W, κοστολογεί με τιμή μονάδος 264 ευρώ ενώ στο πίνακα του υπουργείου η αντίστοιχη τιμή είναι 506 ευρώ.
ΛΑΘΟΣ 3) Λέτε ότι ο Δήμος Σητείας έχει ανάγκη απο φωτιστικά ισχύος 50W. H αλήθεια είναι (Αριθ.Μελέτης 41/2016-Ιωσήφ Τηνιακός,σελ.3) ότι ο Δήμος έχει ανάγκη απο οκτώ διαφορετικά είδη φωτιστικών σωμάτων διαφορετικής ισχύος. Από 11W έως 120W με μεγάλη διακύμανση τιμών. Ο μέσος όρος οδηγεί σε μεγάλο λάθος.
ΛΑΘΟΣ 4)Λέτε ότι δεν είναι αλήθεια πως πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλου είδους τεχνολογία. Αντιγράφω(με copy-paste) από την με αριθ. 2/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:''Ο κ. Καραμανωλάκης πρότεινε να διερευνηθεί εάν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος χρηματοδότησης της προμήθειας των φωτιστικών εκτός από το δανεισμό, όπως μέσω ευρωπαϊκών κ.α. προγραμμάτων. Επίσης πρότεινε να αντικατασταθούν οι λαμπτήρες με επαγωγικούς που είναι φθηνότεροι και έχουν διπλάσια διάρκεια ζωής και να εξεταστεί εάν μπορεί να εκτελεστεί το έργο με σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη''.
ΛΑΘΟΣ 5) Η πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο έλεγε: Θέμα 1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύναψη δανείων για προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων LED. Μας καλέσατε να συζητήσουμε ένα οικονομικό θέμα τέτοιας βαρύτητας χωρίς καμμία ενημέρωση,εισήγηση,μελέτη η κάποιο άλλο στοιχείο.Αδειος ο φάκελλος των εισηγήσεων.Τι απαξίωση. Εμείς όμως τρέξαμε,μελετήσαμε,διερευνήσαμε και κάναμε προτάσεις με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα για το Δήμο μας. Τίς καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανατρέψαμε το κλίμα υπέρ της διερεύνησης του θέματος.Και τότε τι μας είπατε. Κάναμε λάθος τη διατύπωση του θέματος. Για διερεύνηση σας καλέσαμε και όχι για σύναψη δανείου. Πολλά ''λάθη'' Αντιδήμαρχε.Κρίμα.
Νίκος Καραμανωλάκης

Πηγή  : sitiafm.blogspot.gr

Συνολικες προβολες σελιδας