Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Θρηνεί η Κρήτη: Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί το βρέφος (Video)

ΜΩΡΟ - ΒΡΕΦΟΣ - ΝΕΚΡΟ - ΣΗΤΕΙΑ- ΠΑΤΕΡΑΣ
Μαύρη Παρασκευή ξημέρωσε για την Κρήτη που παραμένει μουδιασμένη από το θάνατο του μόλις 6 μηνών βρέφους από τη Σητεία.
Εκεί όπου αναμένεται να παιχτεί και η τελευταία πράξη του δράματος με το ύστατο χαίρε στο άτυχο αγγελούδι που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή του.
Το άψυχο κορμάκι του παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι θα αναχωρούσε το βράδυ της Πέμπτης, παραμένει τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ από όπου και αναμένεται τις επόμενες ώρες να αναχωρήσει με τελικό προορισμό τη Σητεία όπου και θα γίνει η κηδεία του.


Μαζί του θα το συνοδεύσει πιθανότατα και η μητέρα του που χθες νοσηλεύτηκε  στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ενώ ο πατέρας του βρίσκεται πλέον στα κρατητήρια και αναμένεται να απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.
Ωστόσο χθες εκτυλίχθηκαν στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ σκηνές που μόνο σε αρχαία ελληνική τραγωδία μπορεί να συναντήσει κανείς: Η χαροκαμένη μάνα, υποβασταζόμενη από συγγενείς, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, μπήκε στο νεκροτομείο, όπου αντίκρισε το σπλάχνο της.

Μετά από τροχαίο τέτοιες κακώσεις»
Συγκλονιστικά είναι τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αντώνης Βάκης, ο οποίος υποστήριξε πως τέτοιου είδους κακώσεις συναντά κανείς μετά από τροχαίο ή πτώση από ύψος.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά. Στη συνέχεια φάνηκε ότι υπήρχαν αιματώματα τόσο έξω όσο και μέσα στο οστό. Επίσης υπήρχε και κάταγμα στο κρανίο, αλλά και στην αυχενική μοίρα. Ο εγκέφαλος του παιδιού δεν είχε πολλά σημεία λειτουργίας. Η κλινική κατάσταση ήταν τέτοια που παρέπεμπε σε μια πολύ σοβαρή βλάβη. Ήταν μια κάκωση η οποία προέκυψε από ένα αρκετά βίαιο αίτιο. Τέτοιου είδους κακώσεις συναντά κανείς σε ένα τροχαίο ή σε μια πτώση από ύψος. Η αιτία θανάτου του μωρού είναι η εγκεφαλική κάκωση. Τα αγγεία συνέχιζαν να αιμορραγούν ακόμα και μέσα στο χειρουργείο. Αυτό ήταν η αιτία που έκανε το παιδί να υποστεί πολλαπλές ανακοπές. Κατέστη δυνατό πολλές φορές να ανανήψει. Την τελευταία φορά όμως δεν κατάφερε να ανανήψει λόγω της βαριάς αιμοδυναμικής αστάθειας που είχε», τόνισε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αντώνης Βάκης.


«Εργατικός και ήρεμος ο πατέρας»
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος πατέρας του βρέφους σκιαγραφείται ως ένας εργατικός άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα σε κανέναν. Όπως μετέφερε  άτομο από το οικείο του περιβάλλον, το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο 52χρονος δεν είχε ποτέ εμπλακεί σε φασαρίες ή σε φραστικές αντιπαραθέσεις και σε καμία περίπτωση δε θα τον χαρακτήριζε κάποιος ως βίαιη φύση.
Η ίδια πηγή, πάντως, ανέφερε ότι το ζευγάρι είχε ταλαιπωρηθεί τους προηγούμενους μήνες, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε το μωράκι. Ωστόσο, αφότου ξεπεράστηκε η περιπέτεια της υγείας του βρέφους, το ζευγάρι φέρεται να περνούσε το τελευταίο διάστημα - σύμφωνα πάντα με το εν λόγω άτομο - μια ήρεμη, φυσιολογική οικογενειακή ζωή.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα




Σοκ στο Πανελλήνιο από τον θάνατο του βρέφους.  
Η  Κρήτη και η  Ελλάδα ολόκληρη παραμένει συγκλονισμένη από την  απίστευτη υπόθεση που εκτυλίσσεται από χθες τη νύχτα στο νησί μας. Το αγοράκι από τη Σητεία έχασε τη ζωή του έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία, και οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 52χρονου πατέρα τού μωρού, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, την ώρα που η μητέρα του αγοριού νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μη μπορώντας να πιστέψει τον τραγικό χαμό του παιδιού της.




Τα ερωτηματικά πολλά και η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών επιχειρεί να φωτίσει όλες τις αθέατες πτυχές αυτής της τρομακτικής υπόθεσης.
Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της οικογένειας του αδικοχαμένου βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο Δήμο Σητείας, βρισκόταν χθες το απόγευμα σε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου φέρεται να κατανάλωσε αλκοόλ. Επιστρέφοντας στην οικία του, συναντήθηκε με τη σύντροφό του και μητέρα του μικρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι, την ώρα που η μάνα του παιδιού φέρεται να κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της.


Το βρέφος φέρεται να τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διάρκεια του καβγά των γονιών του. Κάποιες πληροφορίες αρχικά ήθελαν το παιδί να έχει χτυπηθεί από κινητό τηλέφωνο, το οποίο φέρεται να εκσφενδόνισε ο πατέρας του στη μητέρα του. Ωστόσο, η βαρύτητα των τραυμάτων που έφερε το μωρό δεν μπορεί επουδενί - σύμφωνα με πληροφορίες - να προκλήθηκε από ένα κινητό τηλέφωνο.
Για του λόγου το αληθές και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Νοσοκομείο Σητείας, το παιδί διακομίστηκε εκεί περίπου στις 9 προχθές το βράδυ, από τους ίδιους τους γονείς του, με κάκωση στο κεφάλι και όντας σε κωματώδη κατάσταση. Έτσι, όπως είναι εύλογο, εξετάζεται το ενδεχόμενο το βρέφος είτε να χτυπήθηκε, είτε να έπεσε κάτω, κατά τη διάρκεια του καβγά μεταξύ των γονιών του.
Με το που διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του μωρού από τους γονείς του, οι τελευταίοι το μετέφεραν άμεσα στο Νοσοκομείο Σητείας.
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή: Το μωράκι βρισκόταν σε κώμα και δεν ανταποκρινόταν σε εξωτερικά ερεθίσματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν επιβεβλημένη τη διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Όντως, το βρέφος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στο ΠΑΓΝΗ.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου και φέρει την υπογραφή του διοικητή Γιάννη Τασσόπουλου, το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο στη 1 χθες τα ξημερώματα, σε κρίσιμη κατάσταση.
Εκεί οι γιατροί εισήγαγαν το παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και το επαναδιασωλήνωσαν. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, το βρέφος μπήκε στις 4 τα ξημερώματα στο χειρουργείο: Οι γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το παιδί. Δυστυχώς, ωστόσο, περίπου ένα τέταρτο μετά τις 5, η καρδούλα του δεν άντεξε και υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν απεγνωσμένα να επαναφέρουν το μωράκι, κάτι το οποίο δε συνέβη ποτέ: Λίγα λεπτά μετά τις 6:30, το παιδί ξεψύχησε...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με «τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δύο γονείς».

Σε κωματώδη κατάσταση
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Νοσοκομείο Σητείας αναφέρεται ότι την «Τετάρτη 18/1/2017 και ώρα περίπου 9 το βράδυ προσκομίστηκε στο νοσοκομείο μας, από τους γονείς του, βρέφος 6 μηνών λόγω κάκωσης κεφαλής. Το βρέφος ήταν σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς καμία αντίδραση σε ερεθίσματα. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες ιατρούς του νοσοκομείου μας, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη του προσωπικού του νοσοκομείου και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».
Εξάλλου, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, και η οποία υπογράφεται από το διοικητή Γιάννη Τασσόπουλο, αναφέρεται ότι «σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών, από το Νοσοκομείο της Σητείας. Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017, στις 22:00. Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ στις 1 π.μ., όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4 π.μ. Στις 5:15 π.μ. το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ. το παιδί κατέληξε.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δύο γονείς.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού».

Απολογείται τη Δευτέρα ο πατέρας
Ο πατέρας του μόλις 5,5 μηνών αγοριού συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου, στη Νεάπολη, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο τραγικός πατέρας έφτασε λίγο πριν τη 1 στα Δικαστήρια, συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Ο 52χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών και πήρε προθεσμία για ν' απολογηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, στις 12:30 μ.μ. Μέχρι τότε θα είναι προσωρινά κρατούμενος.
Σημειώνεται ότι ο 52χρονος βαρύνεται για τις πράξεις της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας.
Αποχωρώντας από τα Δικαστήρια, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, ο 52χρονος δε σήκωσε ούτε στιγμή το κεφάλι του, ενώ είχε συνεχώς καλυμμένο το πρόσωπό του με το μπουφάν του.
Εξάλλου, απέφυγε να πει το οτιδήποτε μπροστά στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV", που βρισκόταν στο σημείο. Αμέσως μετά, ο πατέρας οδηγήθηκε στο Ηράκλειο, όπου υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Νικόλας Αγγελίνος -Φωτεινή Μαυροματάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη 


Διαβάστε Ακόμη :
Σητεία: Βρέφος 6 μηνών χάνει τη ζωή του έπειτα από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας (Video)
Νεκρό βρέφος: Στην ψυχιατρική η μάνα - Τι λέει το πόρισμα -video
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο πατέρας του βρέφους (Video)Σητεία: Συγκλονίζει ο θάνατος του βρέφους – Αναρτήσεις στο facebook και νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία [pics, vids]

 

Συνολικες προβολες σελιδας