Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Κρήτη κλείνει την πόρτα στη ρωσική "απόβαση" -video

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κι όμως… ένα περίπου εκατομμύριο Ρώσοι θέλουν φέτος να έρθουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κρήτη, αλλά οι συγκυρίες τους "ρίχνουν" πόρτα!

Η μεγάλη έκπληξη που συντελείται σταδιακά για τον τουρισμό στο νησί μας, ακούει στο όνομα ρωσική αγορά, με το ρωσικό κύμα να δείχνει ήδη μέσω των προκρατήσεων, εκρηκτική αύξηση της τάξεως του 50% σε σχέση όμως με τη χρονιά ορόσημο της ρωσικής επισκεψιμότητας, δηλαδή το 2013.
Δείτε το video
Video Platform Video Management Video Solutions Video Player



Τελεσίγραφο ξενοδόχων
Τελεσίγραφο να σταματήσουν να πωλούν πακέτα διακοπών σε Ρώσους  στέλνουν ξενοδόχοι του νησιού σε τουριστικούς πράκτορες, αφού όπως εξηγούν με φόντο τη σιγουριά και την άμεση ρευστότητα στα ταμεία τους, έχουν ήδη κλείσει το σύνολο των κλινών τους σε Άγγλους, Γάλλους και Γερμανούς την περίοδο των early bookings με πολύ λιγότερα χρήματα και με εκπτώσεις στα πακέτα της τάξεως του 20%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για παράδειγμα στη βρετανική αγορά αναζητούνται πακέτα διακοπών σε πολύ χαμηλές τιμές (early bookings, all in), που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότερες ακόμα και από τις τιμές last mimute.
Αδιανόητο το ρωσικό κύμα να μην απορροφηθεί υπογραμμίζουν οι πράκτορες του τουρισμού, που βλέπουν με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν του νησιού με το να δίνεται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, από τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της μεγάλης απώλειας του τουριστικού ρεύματος που θα υποστεί φέτος η γείτονος Τουρκία.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας