Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Παρελήφθη η πρώτη φάση της μελέτης για το λιμάνι Σητείας

Υπηρεσιακή συνάντηση στο πλαίσιο της παραλαβής από την Επιτροπή Παρακολούθησης της Α΄ φάσης της μελέτης του master plan του λιμένα Σητείας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι μελετητές, τα μέλη της Επιτροπής από την Περιφέρεια και το Δήμο, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Θοδωρής Πετρουλάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γιώργος Παττακός κι άλλοι.
Παρουσιάστηκε εκ νέου η Α΄ φάση της μελέτης, η οποία, δήλωσε ο Πολιτικός Μηχανικός- Λιμενολόγος και εκπρόσωπος των μελετητών κ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης, «αφορά την περιγραφή της λειτουργίας του υφιστάμενου λιμένα, την καταγραφή των δυσλειτουργιών, των πλεονεκτημάτων. Αφού παραληφθεί το Α΄ στάδιο, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο Β΄, θα ακολουθήσει και πάλι διαβούλευση προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο».
Η Β΄ φάση περιλαμβάνει -τα έργα που έχουν σχεδιαστεί- «λιμενικές, χερσαίες οικοδομές, κυκλοφοριακές συνδέσεις, προβλήτες πλωτούς, σταθερούς, προεκτάσεις προσήνεμου μόλου και όλα τα προβλήματα που εντοπίσαμε και πρέπει να επιλυθούν με βάση τον σχεδιασμό για την επόμενη δεκαπενταετία», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας