Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στις εκπτώσεις ελπίζουν και οι έμποροι και οι καταναλωτές στη Σητεία

Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου η κίνηση στην αγορά της Σητείας κυμάνθηκε στα ίδια περίπου με τα περυσινά επίπεδα, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη σαιζόν.
Η εικόνα ανά καταστήματα εμφανίζεται διαφοροποιημένη, όμως σε γενικές γραμμές ήταν αναμενόμενη για τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου. Οι τελευταίοι στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους στο διάστημα των χειμερινών εκπτώσεων, που μόλις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.
«Λίγο- πολύ», ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μαρία Νικητάκη, «η κατάσταση είναι η ίδια σε τοπικό, αλλά και γενικότερο επίπεδο δεδομένου του γνωστού και συνολικού προβλήματος όλων των πολιτών, που είναι το οικονομικό. Με όλα όσα έχει υποστεί ο κόσμος, δεν έχει πολλά περιθώρια να δαπανήσει, κάτι που έχει ως συνέπεια την κακή ψυχολογία. Παρ’ ότι δόθηκε πριν τις γιορτές η επιδότηση, το εφάπαξ βοήθημα, ο κόσμος είναι πιεσμένος.
Πλέον οι ελπίδες εμπόρων και καταστηματαρχών στρέφονται στις χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε στην καρδιά του χειμώνα οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού είναι πολλές και εκτιμάται ότι η περίοδος των εκπτώσεων μπορεί να είναι αποδοτική για τους καταστηματάρχες, αλλά και τους πελάτες.
«Οι εκπτώσεις αποτελούν ένα έναυσμα για το καταναλωτικό κοινό, να κάνει τις αγορές του. Οι τιμές στην αγορά της Σητείας ήταν καλές και πλέον θα είναι ακόμα καλύτερες. Πάντα υπάρχουν ανάγκες του κόσμου που μπορούν να καλυφθούν από την αγορά της Σητείας, που είναι πολύ καλή. Πρέπει να υποστηρίζεται η τοπική αγορά γιατί είναι ο πνεύμονας της οικονομίας, της κάθε περιοχής.
Και βέβαια κι εμείς πάντα στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, βοηθάμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί και είμαστε αρωγοί σε ο,τιδήποτε χρειαστεί. Ελπίζουμε λοιπόν σε κάτι καλύτερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες για όλους, όμως δεν θα πρέπει να το βάζουμε κάτω, πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι για ό,τι καλύτερο», κατέληξε η κ. Νικητάκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας