Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Υπεργάφη σύμβαση ανάπλασης πλατείας Γούδουρα-Κατασκευή παιδικής χαράς

 Υπεγράφη  χθες,   μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη και του κ. Μηνά Μανιαδή, εργολάβου Δημοσίων Έργων, η σύμβαση για την ανάθεση υλοποίησης και κατασκευής του έργου :

<<Ανάπλαση πλατείας Γούδουρα της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης>>.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000€ και χρηματοδοτείται από το Δήμο μέσω ΑΠΕ.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την υπογραφή της σύμβασης, πρόκειται για την κατασκευή μιας σύγχρονης παιδικής χαράς η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση, αλλά και το πέρασμα του ελεύθερου χρόνου των παιδιών στην περιοχή του Γούδουρα, μιας αναπτυσσόμενης περιοχής λόγω του Αγροτοτουρισμού, των υπαρχόντων θερμοκηπιακών καλλιεργειών και  της λειτουργίας του ΑΗΣ Αθερινόλακκου. του οποίου οι περισσότεροι εργαζόμενοι κατοικούν στον Γούδουρα και την γύρω περιοχή.
Η κατασκευή της παιδικής χαράς αποτελεί ένα τμήμα μιας συνολικής παρέμβασης σε συγκεκριμένη έκταση η οποία έχει εξασφαλιστεί από τον πρώην Δήμο Λεύκης, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή ενός Πολυχώρου, με δεδομένο ότι  υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη.
Στον Πολυχώρο αυτό θα πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες , θα καλυφθούν δηλ. οι ανάγκες μιας αίθουσας που θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και δημιουργίας χώρων για διάφορες πολιτιστικές δράσεις των κατοίκων της περιοχής.
 Εφόσον ολοκληρωθούν οι συνολικές παρεμβάσεις τον εν λόγω χώρο  θα αλλάξει εντελώς η περιοχή του Γούδουρα αναβαθμίζοντας την σε πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. 

Συνολικες προβολες σελιδας