Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ιεράπετρα: "Νοσεί" 7 χρόνια η Παθολογική του Νοσοκομείου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΠΕΔΥΤα βασικότερα των προβλημάτων που χρονίζουν και λύση δεν έχει δοθεί ακόμη, από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου, είναι, η παραμονή της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με δυο παθολόγους που εφημερεύουν μόνο δέκα ημέρες το μήνα και μετά ένας ολόκληρος όροφος του Νοσοκομείου να μένει με σβηστά τα φώτα για 20 ολόκληρες μέρες.

Αυτό συμβαίνει γιατί απλά η Παθολογική δεν εφημερεύει χωρίς γιατρούς, καθώς και η ακάλυπτη από μαιευτήρες Γυναικολογική Κλινική, η οποία έχει έναν επικουρικό μαιευτήρα γυναικολόγο που όμως χρειάζεται τη συνδρομή ενός τουλάχιστον συναδέλφου του ακόμη, για να μπορεί να προγραμματίζει και τοκετούς.
Για τα προβλήματα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα «συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου της μεγαλύτερης πόλης του Ν. Λασιθίου».
«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να ορίσει για την ερχόμενη Δευτέρα μια μονοθεματική συνεδρίαση, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, της Παθολογικής και της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και των άλλων κλινικών, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι ασθενείς προς άλλα γειτονικά Νοσοκομεία, όπου στοιβάζονται σε ράντζα την ώρα που θα μπορούσαν να έχουν καλές ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο μας», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Αντώνης Πετράς.
Ενώ, μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολλάκη στην Ιεράπετρα, κάποιες από τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, είχαν αρχίσει να ικανοποιούνται και να έρχεται ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο πιο αποδεκατισμένο Νοσοκομείο της Κρήτης, φωτιές άναψε πάλι η πρόσληψη δυο επικουρικών παθολόγων που είχαν ζητηθεί για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας. Ό ένας αρνήθηκε τελικά να πάει στη Σητεία, ενώ η δεύτερη που προορίζονταν για την Ιεράπετρα, έθεσε ως όρο για να δεχτεί την πρόσληψη, να παραμείνει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
«Έτσι, η Παθολογική παραμένει ακόμα κλειστή 20 μέρες το μήνα και η Γυναικολογική κλινική ενώ έχει έναν εξαιρετικό επικουρικό γυναικολόγο που θέλει να κάνει τοκετούς για να ξαναλειτουργήσει η κλινική όπως πρέπει, δεν έχει τη συνδρομή που χρειάζεται. Για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, θα επαναδραστηριοποιηθεί και θα είναι παρούσα στις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο Νοσοκομείο με λειτουργούσες την Παθολογική και τη Γυναικολογική Κλινική. Αναγνωρίζω ότι έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο, αλλά δεν έχουν γίνει οι άκρως απαραίτητες προσλήψεις η οι μετατάξεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων, από όπου θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει, για να δούμε ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας», επεσήμανε η κ Μαρία Κτιστάκη, μέλος της επιτροπής αγώνα.
«Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να εφημερεύει η παθολογική Κλινική 30 μέρες το μήνα. Συμπληρώσαμε 7 χρόνια με κλειστή την Παθολογική Κλινική. Δεν πάει άλλο. Ειδικά αυτή την περίοδο με τα αυξημένακρούσματα της εποχικής γρίπης και των ιώσεων λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Οι ασθενείς φεύγουν από την Ιεράπετρα με τέτοιες ασθένειες και στοιβάζονται στα ράντζα άλλων Νοσοκομείων που δεν έχουν κρεββάτια. Είναι απαράδεκτη η στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου που εδρεύει στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Δεν είναι δυνατόν σε ένα Νοσοκομείο να έχουμε ασθενείς στα ράντζα και στους διαδρόμους, και στην Ιεράπετρα να έχουμε κλειστό ολόκληρο τον όροφο της Παθολογικής Κλινικής, επειδή δεν τολμούν τώρα που πήραν και την επικουρική παθολόγο, να στείλουν έναν από τους 5-6 παθολόγους που έχουν, να εξυπηρετηθούν και οι ασθενείς της Ιεράπετρας», μας είπε αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
«Τελικά η ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων του Λασιθίου ουδεμία υπηρεσία δεν πρόσφερε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Αναγνωρίζουμε βεβαίως ότι έγιναν κάποιες καλές διορθωτικές κινήσεις από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, αλλά δεν φτάνουν αυτές. Δεν γίνεται να χτίζουμε χωρίς βάσεις. Και η βάση για το Νοσοκομείο μας είναι η καλή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Μετά ας δουν και το θέμα της Γυναικολογικής Κλινικής όπου ο γυναικολόγος που έχει όρεξη να δουλέψει, μπορεί να προγραμματίσει τοκετούς με τη συνδρομή ενός ακόμη συναδέλφου του μαιευτήρα, που θα μπορεί να έρχεται όποτε χρειάζεται από τον Άγιο Νικόλαο», πρόσθεσε ο κ Μαμαντόπουλος.
Η πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας κ Γιάννη Τζιρβελάκη, για τη μονοθεματική συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, πέρα από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους, και μη, φορείς για το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα προς:
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας
Βουλευτές Λασιθίου
Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
Αντιπεριφερειάρχη Υγείας
Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης
Διοικητή Διασυνδεμένων Νοσοκομείων Ν. Λασιθίου
Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιεράπετρας
Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου
Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου
Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
ΕΚΑΒ Ιεράπετρας
Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Σύλλογοι και Φορείς Δήμου Ιεράπετρας
Διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας