Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Διακοπές στην Κρήτη με 3,5 μόλις ευρώ η διανυκτέρευση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΚΡΗΤΗΣτην εξευτελιστική τιμή των 3,5 ευρώ δίνουν μικρά δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων χαμηλών κατηγοριών στην Κρήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα, όπως καταγράφεται από εξειδικευμένη βρετανική ταξιδιωτική πλατφόρμα.

Είναι εξαίρεση κι όχι κανόνας τονίζουν τουριστικοί παράγοντες, οι οποίοι ωστόσο παραδέχονται ότι καταγράφεται σημαντική πτώση τιμών, τη στιγμή που το προφίλ των τουριστών είναι διαφορετικό σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
Πρόκειται για παιχνίδια εντυπωσιασμού που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα λένε τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης, οι οποίοι σημειώνουν ότι οι χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία μπορεί να φτάσουν πλέον και τα 10 ευρώ.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι προσφέροντας χαμηλές τιμές σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται στους ασφαλείς προορισμούς και προτιμάται από τους τουρίστες σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, όπου ο εφιάλτης της τρομοκρατίας είναι υπαρκτός.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, βγήκαν κερδισμένοι, καθώς κατάφεραν να ενισχύσουν, σε γενικές γραμμές, τις κρατήσεις τους και να τονώσουν γενικότερα την εισερχόμενη τουριστική κίνηση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα, αυτές οι εξευτελιστικές τιμές εντοπίζονται ακόμα στη Ρόδο και την Κέρκυρα και γίνεται σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι κρατήσεις από τη βρετανική αγορά για την προσεχή τουριστική σεζόν.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι οιωνοί είναι καλοί και διαφαίνεται φως στον τουριστικό ορίζοντα, καθώς σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες, οι προκρατήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε 40% αύξηση στον τουρισμό.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας