Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Η απάντηση του Γ. Πλακιωτάκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Ο τ. πρόεδρος της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου, Ιωάννης Πλακιωτάκης απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου:
Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος και κυνισμό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, το γεγονός ότι συνεχίζουν να ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία και σε εμένα προσωπικά,
για τα όσα υποστήριξα σχετικά με τον κ. Τσίπρα που υποδύεται τον Αι Βασίλη.
Ενώ θα έπρεπε να απολογούνται, γιατί ο αρχηγός του κόμματός τους ο κ. Τσίπρας, με την αλόγιστη και επικίνδυνη πολιτική του έφτασε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε τα capita lcontrols, φόρτωσε στον ελληνικό λαό επιπλέον χρέος 80 δις ευρώ και είναι έτοιμος να φέρει και ένα 4ο μνημόνιο, πανηγυρίζουν σαν κάτι κλακαδόρους στα εορταστικά πανηγύρια.
Το χειρότερο δε, είναι ότι αναπαράγουν την απαξιωμένη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν την προσφιλή τους τακτική, της λάσπης στον ανεμιστήρα δηλαδή, μήπως και κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τους επισημάνω τα εξής:
Πριν στηλιτεύσουν τη Νέα Δημοκρατία για τα δάνειά της και τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καλά θα κάνουν να απαντήσουν για τις πομπές του κόμματός τους και του αρχηγού τους.
Η Νέα Δημοκρατία όπως έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρός της, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, και αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια και τις υποχρεώσεις της.
Ισχύει όμως το ίδιο, και με τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ;
Θα θυμίσω, επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι έχουν ασθενή μνήμη, ότι πριν ένα μήνα διεξήχθη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Κατά την συζήτηση αυτή, ο Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δαρειώτης, δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση σχετικά με το ζήτημα των δανείων που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις σχέσεις του με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και το καθεστώς κτήσης του ακινήτου της Κουμουνδούρου, που είχε αγοραστεί το 1990 από την Ε.Α.Ρ. και περιήλθε στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με αδιαφανή τρόπο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δαρειώτης παραδέχθηκε ότι διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και ήταν κόμμα του 3%) έχει ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πρακτική με τα άλλα κόμματα. Δηλαδή, εκχωρούσε μελλοντικές χρηματοδοτήσεις, τόσο για τη δική του δανειοδότηση, όσο και για λογαριασμό της «ΑΥΓΗΣ». Επίσης, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής αποδείχθηκε, ότι κ. Τσίπρας με συνεχείς και αλλεπάλληλες επιστολές του, ζητούσε επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει δάνεια εκτός χρηματοοικονομικών κριτηρίων.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε δάνεια με εγγύηση ένα ακίνητο, το οποίο κατά τον χρόνο που το δήλωνε δεν το είχε στην κατοχή του, αλλά ανήκε στην Ε.Α.Ρ..
Τέλος, ο Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που κατέχει το 2,93% των μετοχών της «ΑΥΓΗΣ».
Καλό θα είναι λοιπόν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι, όταν το κόμμα τους είναι εκτεθειμένο ανεπανόρθωτα, να μην υποδύονται το ρόλο του κήνσορα και να είναι πιο ταπεινοί.
Καλό θα είναι επίσης, τα εν λόγω στελέχη να μην εγκαλούν τη Νέα Δημοκρατία για έλλειψη αυτοκριτικής, όταν μετά από αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του δεν έχουν την πολιτική ευθιξία να ζητήσουν  συγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Επίσης, σε σχέση με τα όσα αναφέρουν για τη ζοφερή πραγματικότητα και τα ρημαγμένα Νοσοκομεία και την απαξίωση των άλλων Ιδρυμάτων στο Λασίθι, θα τους παραπέμψω στο δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ ΝΔ Λασιθίου που είχε δημοσιευτεί στις 25/10/2016, με τίτλο:
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ψάχνουν για σκοινί».
Στο εν λόγω δελτίο τύπου, τα τοπικά στελέχη έλαβαν μια ολοκληρωμένη απάντηση για το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Λασιθίου, χωρίς φυσικά να μπορέσουν να ψελλίσουν το παραμικρό.
Τα όσα αναφέρουν τέλος, για τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Σόιμπλε πραγματικά προκαλεί θυμηδία και αποτελεί μέγιστη πρόκληση.
Το ποιος πορεύεται ή όχι με τον κ. Σόιμπλε φάνηκε από το τελευταίο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Γερμανία. Στο ταξίδι αυτό, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν το καλό παιδί που πήγε να ζητήσει μεταμέλεια για τις σκανδαλιές του από τους κηδεμόνες του και να εκλιπαρήσει την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.
Επειδή είναι ημέρες χαράς και δεν θέλω να χαλάσω το εορταστικό κλίμα, θα ευχηθώ στους φίλους μου στο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.
Θα τους θα καλέσω όμως σε περισυλλογή, υπενθυμίζοντάς τους, τον εύστοχο τίτλο του δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ Λασιθίου: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ψάχνουν για σκοινί».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας