Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Εντυπωσιάστηκαν από τη φύση αλλά και τη σητειακή φιλοξενία

Έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή και την τοπική φιλοξενία που έτυχαν αναχώρησαν από την Σητεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Erasmus +» με τίτλο «Οικολογία και πεζοπορία στην φύση της Ευρώπης».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Γενικό Λύκειο Σητείας καθώς και σχολεία από την Τσεχία, την Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Φιλανδία.
Την περασμένη Δευτέρα 24 άτομα, εκπαιδευτικοί και μαθητές από το πρόγραμμα, 10 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Σητείας πραγματοποίησαν σειρά διαφόρων δράσεων που κατά κοινή ομολογία στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία.
Μέσα από διάφορες δράσεις οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή, το ιδιαίτερο φυσικό της περιβάλλον, τον πολιτισμό της, τις ασχολίες και τον τρόπο ζωής των κατοίκων στην πόλη και τα χωριά.
Προχωρώντας σε έναν απολογισμό των δράσεων στη Σητεία ο Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Σητείας και υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος κ. Μανόλης Τσιφετάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του.
«Επιτεύχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι σκοποί του προγράμματος.
Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίσκεψη των φιλοξενουμένων στο σχολείο μας στο πλαίσιο του “Erasmus +”. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορες δράσεις στο σχολείο, αλλά κυρίως στην φύση της Σητείας. Παρ’ ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι συνήθεις για τα δεδομένα της περιοχής μας, δηλαδή δεν είχαμε πολλή ηλιοφάνεια αυτές τις μέρες, εν τούτοις έμειναν κατενθουσιασμένοι.
Εντυπωσιάστηκαν πολύ από τη φύση της περιοχής μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι γεωλόγος, εκπαιδευτικός στην Πορτογαλία κατά την διαδρομή Ε4 από τη Ζήρο μέχρι τα Σκαλιά έλεγε ότι ένιωθε λες και βρισκόταν στον Παράδεισο! Τους άρεσε πάρα πολύ η φύση.
Έμειναν όμως και πολύ ενθουσιασμένοι από την τοπική φιλοξενία. Τους εντυπωσίασε η συμπεριφορά, η φιλοξενία όλων των ανθρώπων με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.
Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, από τους υπευθύνους των συνεταιρισμών, του Γεωπάρκου, του Δήμου, των συλλόγων, την σχολική κοινότητα μέχρι τον κάθε πολίτη στην πόλη και τα χωριά, που συνέβαλαν ώστε να τύχουν της γνωστής σητειακής τοπικής φιλοξενίας οι επισκέπτες μας», ανέφερε ο κ. Τσιφετάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας