Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να δώσει οικονομικά στοιχεία του Δήμου

Στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου -αντίστοιχα σε όλους τους Δήμους- η αποστολή οικονομικών στοιχείων του Δήμου και των νομικών προσώπων.

«Το θέμα προέκυψε με το σχετικό έγγραφο που απεστάλη στο Δήμο, με το οποίο ζητούνται μάλιστα στοιχεία διευρυμένης απαίτησης, δηλαδή αναζητούνται λογαριασμοί του Δήμου σε όλες τις τράπεζες, λογαριασμοί της πάγιας προκαταβολής, χρηματικά εντάλματα αποπληρωμής, στοιχεία ειδικών λογαριασμών με μόνιμη υπόσταση κλπ. Για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θέμα που είχε την άμεση αντίδραση της ΚΕΔΕ διότι όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία ζητούνται, μπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει από τη βάση δεδομένων, την οποία εμπλουτίζει κάθε Δήμος στις αρχές του μήνα», τόνισε ο κ. Πατεράκης.
Μετέφερε τους φόβους της ΚΕΔΕ, της οποίας το Δ.Σ. ομόφωνα ζητεί από τους Δήμους να μην αποστείλουν τα οικονομικά στοιχεία δεδομένου ότι η σκέψη όλων οδηγείται στο γεγονός ότι με το να ξέρει ο καθένας αρμόδιος σε μία συγκεκριμένη θέση στο υπουργείο τί χρήματα, πού υπάρχουν κλπ, θα μπορεί εύκολα με βάση και τη νομοθεσία που ισχύει από πέρυσι, να τα μετακινεί και να τα διαχειρίζεται στην ουσία σα λογαριασμό της γενικής κυβέρνησης.
Η απόφαση του Δ.Σ. Σητείας για το θέμα ήταν ομόφωνη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας