Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η λειτουργία της εορταστικής αγοράς

Το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης-πασχαλινής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας συζητήθηκε σε μονοθεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη.

Η συζήτηση για το θέμα ήταν εκτενής και τα παρόντα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους. Επεσήμαναν ότι λόγω της σημασίας του δεν θα πρέπει να υπάρξουν βιαστικές αποφάσεις, αλλά να συνεχιστεί η ενημέρωση και η διαβούλευση, ώστε να εκφραστούν οι απόψεις όσο γίνεται περισσότερων εμπλεκόμενων.
Επίσης λόγω της χρονικής πίεσης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων θεώρησαν ότι θα ήταν ορθό να μην ληφθεί τώρα απόφαση, αφού οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την εφαρμογή του κανονισμού απαιτούν χρόνο, οπότε θα είναι δύσκολο να γίνουν τα όσα προβλέπονται.
Σκοπός του κανονισμού είναι η εύρυθμη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης ή πασχαλινής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας, η διασφάλιση και προστασία του καταναλωτικού κοινού σε μία προσπάθεια για τόνωση της αγοράς και δημιουργία γιορτινού κλίματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η αγορά θα λειτουργήσει στο δημοτικό «κήπο» της κεντρικής πλατείας της Σητείας κάτω από το σκίαστρο. Η χριστουγεννιάτικη θα διαρκεί 15 ημέρες, από 20 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου, ενώ η πασχαλινή 10 ημέρες με έναρξη την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και λήξη την Κυριακή του Πάσχα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας