Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

"Παγώνει" η Κρήτη με επέλαση χιονιά και ισχυρούς βοριάδες

ΑΝΩΓΕΙΑ ΧΙΟΝΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Κρήτη με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές διαμορφώνοντας ειδυλλιακό σκηνικό για τα Χριστούγεννα.
Οι καταιγίδες που συμπληρώνουν το σκηνικό του καιρού όμως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις και χρειάζεται αυξημένη προσοχή στο οδικό δίκτυο, ενώ πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.
Για την Κρήτη προβλέπονται σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης σημειώνονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η Θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και κυμαίνεται από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr

Ηράκλειο
Bροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα Πέμπτη στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση τα 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση.
Για την Παρασκευή 23/12, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Χανιά
Βροχή και ισχυροί βόρειοι άνεμοι την Πέμπτη στα Χανιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση.
Για την Παρασκευή 23/12, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση 6-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ

Ρέθυμνο
Βροχή και τοπικές καταιγίδες στο Ρέθυμνο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παραμένει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για την Παρασκευή 23/12, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αγ. Νικόλαος
Τοπικές καταιγίδες στον Άγιο Νικόλαο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός παραμένει αμετάβλητος.
Για την Παρασκευή 23/12, προβλέπονται βροχοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και βόρειους ανέμους.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας