Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

H ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σητείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Σύριζα δεν ξεχνά και τιμά σαράντα τρία χρόνια μετά, την εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη  του ’73 ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

Ή εξέγερση του Πολυτεχνείου, η νεότερη από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων της ιστορίας αυτού του τόπου, ας γίνει παράδειγμα διεκδικήσεων για τις επόμενες γενιές, αφού ζωντανά και επίκαιρα παραμένουν μέχρι και σήμερα τα αιτήματα του αιματοβαμμένου εκείνου ξεσηκωμού.
Ο αγώνας για Δημοκρατία και Ελευθερία δεν σταματά ποτέ γιατί όπως έχει δείξει ή ιστορία τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά με αγώνες κατακτιέται.
Και δεν πρέπει να σταματά, ειδικά σήμερα που οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού εμφανίζονται ξανά ως… «σωτήρες» του λαού σκορπώντας το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, αλλά να μας βρίσκει απέναντι τους.
Έχουμε λοιπόν καθήκον όχι μόνο να τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής, αυτών που βασανίστηκαν στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ  , αυτών που εξορίστηκαν φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι αξίες και ιδανικά αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για Ελευθερία Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη .

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας