Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου «Ερωτο-κρι(η)τολογικές ψηφίδες»

«Σε ένα γοητευτικό πολιτιστικό ταξίδι απ’ άκρη σε άκρη του νησιού», όπως ανέφερε στην πρόσκλησή της η Περιηγητική Λέσχης Σητείας, «με αφετηρία τη Σητεία του Βιτσέντζου Κορνάρου και με πλεούμενο το νέο βιβλίο του Φιλολόγου Μιλτιάδη Παπαδάκη, Ερωτο-κρι(η)τολογικές ψηφίδες» συμμετείχαν πράγματι όσοι παρακολούθησαν την παρουσίασή του.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο «Πολύκεντρο» Σητείας. Ξεναγοί στο ταξίδι οι κ. Νίκος Πετράκης και Αντώνης Ανηψητάκης οι οποίοι παρουσίασαν εξαιρετικά το βιβλίο του κ. Παπαδάκη.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο πόνημα, ένα έργο πολύχρονης μελέτης του συγγραφέα.
«Πίσω από τις “Ερωτο-κρι(η)τολογικές Ψηφίδες” κρύβονται 15 μελέτες κρητολογικού ενδιαφέροντος, εκ των οποίων οι 8 αναφέρονται στον “Ερωτόκριτο” και οι 7 σε διάφορα θέματα, πάντα όμως με επίκεντρο την Κρήτη. Είναι μία προσπάθεια δύο περίπου ετών κι ευχαριστώ πολύ την Περιηγητική Λέσχη Σητείας, που ανέλαβε τόσο την έκδοση, όσο και την προβολή και διακίνησή του.
Μέσα από το βιβλίο επιδιώκεται η ανάδειξη πολιτισμικών και πολιτιστικών πλευρών του βενετοκρητικού κατά κύριο λόγο πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας