Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σύσταση ομάδας γονέων στη Σητεία

Πραγματοποιήθηκε στη Σητεία η πρώτη συνάντηση με θέμα «Ζώντας με παιδιά και εφήβους- Ο ρόλος του γονέα». Σκοπός της η σύσταση ομάδων γονέων στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Σχετική πρόσκληση είχε απευθύνει το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας.
Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου.
Η συντονίστρια Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Δήμητρα Γυπαράκη συζήτησε με τους γονείς που συμμετείχαν, απορίες και προβληματισμούς σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στις συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων, δίνοντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.
Η συνάντηση, όπως και οι τρεις επόμενες που προγραμματίζονται τον Δεκέμβριο, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Σκοπός της προσπάθειας είναι μέσα από μία διαδραστική, βιωματική διαδικασία να τεθούν και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς για τα παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας και να δοθούν συμβουλές με στόχο την πρακτική αντιμετώπισή τους.
Είναι πολύ θετικές και βοηθητικές τέτοιες ενέργειες γιατί οι γονείς, όταν ενημερώνονται και προσπαθούν και εκείνοι να εκπαιδεύονται σε τέτοια θέματα, αναπτύσσουν και μία καλύτερη σχέση με τα παιδιά, κάτι που είναι σημαντικό και για τους ίδιους και συνολικά για την οικογένεια. Είναι σημαντικό να υλοποιούνται προγράμματα που έχουν στο επίκεντρο την οικογένεια και την ενδυνάμωσή της.
Είναι καλό οι συμμετέχοντες στις ομάδες να παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο των συναντήσεων ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερα θέματα που απασχολούν τους γονείς, ωστόσο δεν αποκλείονται και άτομα που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση, να το πράξουν στις επόμενες δεδομένου ότι τα θέματα που συζητούνται δεν είναι προγραμματισμένα σε μορφή διάλεξης, επομένως μπορεί να ενσωματωθεί κάποιος γονέας και να θέσει τα δικά του ερωτήματα», ανέφερε η κ. Γυπαράκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας