Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αρκετές φωτιές στη Σητεία και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Αρκετές είναι οι φωτιές που έχουν εκδηλωθεί μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Παρ’ ότι το χρονικό διάστημα δεν είναι μεγάλο, έχουν σημειωθεί συμβάντα ευτυχώς μικρής έκτασης, δύο ήταν όμως μεγαλύτερων διαστάσεων.

Την πυρκαγιά κοντά στην Ζάκανθο, κοντά στην Σίτανο, σε μία απομακρυσμένη δύσβατη περιοχή με δύσκολη μορφολογία, δεν μπορούσε να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα, οπότε την κατάσβεση ανέλαβαν πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας.
Η άλλη εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Καρύδι, όπου κάηκαν 10 στρεμμάτων δασική έκταση. Στην κατάσβεση προέβη επίσης πεζοπόρο τμήμα, ενώ οι συνθήκες ήταν και πάλι δύσκολες λόγω των καιρικών φαινομένων και της μορφολογίας του εδάφους.
O Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Επιπυραγός κ. Παύλος Καπετανάκης, τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση καύση πλαστικών και απορριμμάτων. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε απόσταση 300 μ. από αστικές περιοχές και υπάρχουν και κυρώσεις. «Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας μετά την λήξη της θητείας των εποχικών πυροσβεστών και με την λήξη της περιόδου λειτουργεί με τέσσερα άτομα λιγότερα. Αυτή την στιγμή υπηρετούν 15 μόνιμοι και 8 πενταετείς, συνολικά 23 άτομα. Η ενίσχυση του προσωπικού είναι πάντα ένα ζητούμενο δεδομένου ότι τα περιστατικά που αναλαμβάνει είναι πάρα πολλά πέραν αυτών των πυρκαγιών», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας