Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σε ετοιμότητα ο δήμος Σητείας για τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν όψει των καιρικών συνθηκών που αναμένονται τους μήνες του χειμώνα. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Περιφέρειας ο κ. Νικολαΐδης, της Αστυνομίας ο κ. Μ. Βουτυράκης, του Λιμενικού η κ. Μ. Τσικαλάκη, της Πυροσβεστικής ο κ. Π. Καπετανάκης, του 3ου ΚΕΠ Ζήρου ο κ. Γ. Σταματάκης και της Διεύθυνσης Δασών η κ. Δ. Μακριδάκη.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόληψη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων του χειμώνα όπως είναι οι πλημμύρες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός.
Φάνηκε η καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ωστόσο αναφέρθηκαν κι επιπλέον ενέργειες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αποφυγή προβλημάτων, όπως για παράδειγμα στα γνωστά σημεία του οδικού τμήματος του Δήμου όπου είθισται να σημειώνονται κατολισθήσεις. Το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω, απαιτείται αυτοψία και σχετική μελέτη, όμως θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία.
Επισημάνθηκε και η κατάσταση του παραλιακού δρόμου, που χειροτερεύει με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας