Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας αλλά διεκόπησαν κατευθείαν

Χθες το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας. Τα έργα στοχεύουν στην ασφάλεια και στην προσπελασιμότητα του παραλιακού δρόμου, που συνδέει την πόλη με την Δημοτική Ενότητα Ιτάνου και οδηγεί στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας.
Παράλληλα προβλέπεται, σύμφωνα με απόφαση και δέσμευση της Περιφέρειας, η αντιμετώπιση του επίσης σημαντικότατου προβλήματος, της καθίζησης στην παραλία της Σητείας.
Λίγη ώρα όμως μετά την χθεσινή έναρξη των εργασιών -τη ρίψη όχι μεγάλου μεγέθους ογκολίθων σε δύο σημεία κατά μήκος της παραλίας με σκοπό την δημιουργία κατάλληλης διέλευσης για το όχημα που θα συνεχίσει τα έργα- πολίτες  σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσαν τη Λιμενική Αρχή Σητείας, για να ελεγχθεί μεταξύ άλλων η έκδοση σχετικής άδειας.
Ως είθισται, ο κάθε εργολάβος έχει υποχρέωση, όταν εγκαθίσταται σε ένα έργο -λιμάνι, δρόμο κλπ.- να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές σχετικά. Στην προκειμένη περίπτωση ο εργολάβος δεν ενημέρωσε, οπότε κι αφού οι αρμόδιοι του Λιμεναρχείου Σητείας μετέβησαν στο σημείο, οι εργασίες χθες διεκόπησαν.
Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι η ενημέρωση για την εγκατάσταση του εργολάβου, καθώς πρόκειται για ένα έργο «έκτακτης ανάγκης» λόγω της κατάστασης, αλλά ο έλεγχος για τις σχετικές εγκρίσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα πάντα με πληροφορίες χθες τρεις εργαζόμενοι της εταιρίας οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Σητείας, το οποίο και διενεργεί προανάκριση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας